Madenlere 3 bin işçi alınacak

Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) 3 bin işçi alımına yönelik müracaatlar 6 Ekim'de başlayacak. Nitelikli işçi açığının giderilmesine yönelik 1500 artı 1500 olmak üzere 3 bin, gruplu üretim işçisinin alımı için kurumun Kozlu, Amasra, Üzülmez, Karadon ve Armutçuk müessese müdürlüklerine başvurular yapılacak.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

TTK Genel Müdürlüğü yetkililerinden aldınan bilgiye göre, nitelikli işçi açığının giderilmesine yönelik 1500 artı 1500 olmak üzere 3 bin, gruplu üretim işçisinin alımı için kurumun Kozlu, Amasra, Üzülmez, Karadon ve Armutçuk müessese müdürlüklerine başvurular yapılacak.
İşçi alımıyla ilgili yetkililer, şunları kaydettiler:

''Hazırlanan formlar temin edilerek kayıtlar yapılabilecek. Adaylarda işe giriş tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olma şartı aranacak, madenlere de yatkınlıkları konusunda sınava tabi tutulacaklar. Mülakatla maden direği taşıtacağımız adayların kazma, kürek ve baltayı nasıl kullandıkları uygulamalı test edilecek, avuç içlerinden işe yatkınlıkları da belirlenecek. Boy ve kilo dengesi göz önünde bulundurularak tercihler yapılacak. Başvuranlar madencilik bilgileri konusunda ön elemeden geçirilmelerinin ardından noter huzurunda çekilecek kurayla iş başı yaptırılacaklar.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler