Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama

Fenerbahçe Kulübü, ev sahibi kulüp tarafından 120 liradan satışa çıkarılan Kasımpaşa maçının bilet ücretlerinin bir bölümünün promosyon olarak karşılandığını, bu uygulamanın 5149 sayılı yasaya aykırı olmadığını ileri sürdü.

Yayınlanma: 24.04.2010 - 09:50
Abone Ol google-news

Sarı-lacivertli kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 120 liralık Kasımpaşa maçı biletlerinin, 50 ve 80 liraya satılmasının 5149 sayılı yasanın 14. maddesi ve Turkcell Super Lig statüsünün (8. madde 4. paragraf) sarı-lacivertli kulüp tarafından ihlal edildiği gerekçesiyle Bursasporlu bir taraftarın Cumhuriyet Savcılığı'na ve Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) suç duyurusunda bulunduğu şeklindeki haberler yer aldığı anımsatıldı.

''Fenerbahçe Kulübü tüm eylem ve tasarruflarını yürürlükteki yasalar, yönetmelikler, tüzükler vs. her türlü hukuksal düzenlemeye uygun bir şekilde gerçekleştirmektedir'' denilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Kasımpaşa ile oynanacak olan lig maçının ev sahibi Kasımpaşa'dır. Söz konusu müsabakanın maç biletleri Kasımpaşa tarafından 120 TL bedelle Biletix şirketi eliyle satışa çıkarılmış olup, taraftarlarımızın satın aldığı biletler dahil olmak üzere müsabaka biletlerinin tamamı üzerlerinde yazılı bu rayiç bedel üzerinden satılmaktadır. Biletlerin toplu olarak ya da üzerinde yazılı bedelin üstünde ya da altında bir bedel üzerinden satın alınmaları, temin edilmeleri ya da dağıtılmaları söz konusu değildir. Kasımpaşa maçı biletleri üzerinde yazılı rayiç bedel ile ve bir taraftarın en çok 3 adet satın almasına izin verilerek satılmaktadır. Kulübümüz, Kasımpaşa maçı biletlerini rayiç bedelleri üzerinden satın alan kulüp üyelerimizin, Fenerbahçe Taraftar Kart sahiplerinin ve Fenercell abonelerinin ödedikleri bilet bedellerinin bir bölümünü promosyon olarak karşılamaktadır. Bu şekilde yapılan promosyon, Fenerbahçe üyeliğinin yaygınlaşması, Fenerbahçe Taraftar Kart ve Fenercell projelerinde abone sayılarının büyütülmesi ve bu şekilde bu projelerden elde edilen kulüp gelirlerinin arttırılmasını sağlamaya yöneliktir. Dolayısıyla söz konusu bu uygulama ne 5149 sayılı yasanın 14. maddesine ne de Turkcell Super Lig Statüsünün 8. maddesi 4. paragrafına aykırı bulunmaktadır. Benzer projelere sahip olan rakip kulüplerin kendi projeleri kapsamında aboneleri olan taraftarlarına ücretsiz maç bileti sağladığı düşünülürse kulübümüzün gerçekleştirdiği bu promosyon çalışmasının yasaya ve talimata aykırı olduğu iddiaları gerçekten son derece uzaktır. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yargı ve idare organına başvuru hakları anayasal hak olup, bu hakkın kötüye kullanılmasının hukuki ve cezai sonuçları yasalarla düzenlenmiştir. Kulübümüz konunun takipçisidir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler