10. New York Türk Filmleri Festivali

New York'ta bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türk Filmleri Festivali başladı. Festivalde bu yıl 11'i kısa film olmak üzere 24 film gösterilecek. Festivalde 11 Ekim'e kadar gösterilecek filmler arasında, "Beyaz Melek", "Mutluluk", "Yaşamın Kıyısında", "Münferit", "Kabadayı", "Ulak", "Cenneti Beklerken", "Güvercin Taklası" gibi filmler yer alıyor.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 11:27
Abone Ol google-news

New York'ta bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türk Filmleri Festivali başladı. Manhattan'daki "Antology Film Archives" gösteri merkezinde verilen açılış resepsiyonuna, New York Başkonsolos Yardımcısı Zeynep Kızıltan, New York Turizm ve Kültür Ataşesi Hasan Zongür, festivali düzenleyen sivil toplum kuruluşu "Moon and Stars"ın yöneticileri, oyuncular, film yönetmenleri ve sinemaseverler katıldı.

"Moon and Stars"ın Başkan Yardımcısı Binnaz Saktanber, festivalde bu yıl 11'i kısa film olmak üzere 24 filmin yer aldığını belirtti. 2002 yılında kurulan "Moon and Stars"ın görsel sanatları desteklemek amacıyla festivali düzenlediğini söyleyen Saktanber, New York Türk Filmleri Festivalinin gelişerek büyüdüğünü ifade etti.

Resepsiyonun ardından Mustafa Emin Büyükcoşkun'un kısa metrajlı filmi "Sardunya" ve "Klasik Türk Sineması" kuşağında Erden Kıral'ın 1979 yapımı "Bereketli Topraklar Üzerinde" adlı filmi izleyicilerin beğenisine sunuldu.

Festivalde 11 Ekim'e kadar gösterilecek filmler arasında, "Beyaz Melek", "Mutluluk", "Yaşamın Kıyısında", "Münferit", "Kabadayı", "Ulak", "Cenneti Beklerken", "Güvercin Taklası" gibi filmler bulunuyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler