Terim'den açıklamalar

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2010 Dünya Kupası Avrupa elemelerinde Bosna-Hersek ve Estonya karşılaşmaları öncesinde sakatlıkların fazla olmasının sorun oluşturduğunu, sakatlıkları devam eden Hamit, Tuncay, Nihat ve Semih'i aday kadroya çağıramadıklarını açıkladı. Terim ayrıca, Werder Bremen'in Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil'i hakkında da açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 12:10
Abone Ol google-news

Fatih Terim, yaptığı yazılı açıklamada, Bosna-Hersek ve Estonya maçları öncesinde geniş bir kadro açıkladıklarını vurgulayarak, ''Hem (A) hem de Ümit Milli Takımlarımızın maçlarının önem derecesini göz önüne alarak, geniş bir kadro açıkladık. Duruma ve ihtiyaçlara göre Ümit Milli Takım kadrosunda yer alan oyunculardan da (A) Milli Takım'ın maçları için yararlanabileceğimizi düşünüyorum. Dolayısıyla, bu iki takımın kadrosu arasında geçişler mümkün olabilecektir'' dedi.

Terim, Werder Bremen'in Türk asıllı oyuncusu Mesut Özil'i Türk Milli Takıma çağırabilmek için ellerinden geleni yaptıklarını, bu futbolcunun düşünmek için süre istediğini ve kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını belirtti.

Fatih Terim, Mesut ile ilgili şunları kaydetti:

''Mesut çok beğendiğimiz, 19 yaş altı milli takımlarından bu yana takdirle, dikkatle izlediğimiz genç ve yetenekli bir oyuncu. Kendisini Türk Milli Takımı'na çağırabilmek için elimizden gelen her şeyi yaptık. Hatta bu konuda milli futbolcularımız Hamit ve Halil Altıntop'tan da yardımcı olmalarını istedik. Son 10 günde yoğunlaşan uzun görüşmelerden sonra bir noktaya geldik. Ancak Mesut, Alman Ümit Milli Takımı'nın Fransa ile oynayacağı çok önemli play-off karşılaşmalarında kadroya davet edildiğini ve orada olması gerektiğini belirtti. O'nun bu tercihine saygı duyuyoruz. Mesut, bizden düşünmek için süre istedi ve (A) Milli Takım'a ilişkin kararını önümüzdeki günlerde açıklayacağını söyledi.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler