Başer: PKK'ya destek kesilmezse saldırılar sürer

Şemdinli'de 15 askerin şehit olduğu saldırıyı değerlendiren emekli Orgenaral Edip Başer, terör örgütü üyelerinin K. Irak'ta açık destek göründüğü ve korunduğunu belirterek, "Terör örgütü o bölgede rahat ettiği sürece saldırıları önlemek mümkün olmaz" dedi.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 12:13
Abone Ol google-news

Emekli Orgeneral ve lav edilen Terörle Mücadele Koordinatörü Edip Başer, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 15 askerin şehit olduğu karakol saldırısını NTV’ye değerlendirdi.

Emekli Orgeneral Edip Başer, şunları söyledi:

“Genelkurmay Başkanı da vurguladı. Terör örgütüyle mücadelede sadece güvenlik güçlerinin mücadelesi hiçbir yerde yeterli olmaz. Finans kaynaklarını kurutmadıkça, silah, muhimmat, yiyecek ve giyecek; lojistik, moral ve psikolojik desteği kesmedikçe, en azından zayıflaştırmadıkça o terör örgütünü etkisiz hale getirmeyi başaramazsınız. Bu mümkün değil.

Devletin bütün ilgili kurumları kendi alanlarında üzerine düşenleri mutlaka daha etkin bir şekilde yapmanın yollarını aramaladır. Bu tabii ki eş güdüm içersinde yapılmalıdır.

PKK, başlangıcından beri kardeş kavgası yaratmak ve dünyaya
‘Bakın bunlar bizi öldürüyorlar. Burada birlikte yaşama imkanı yok’ deyip, ülkeyi bir bölünmeye sürüklemek istiyor. Onları destekleyenlerin de kafalarındaki asıl planının bu olduğunu artık görmemek mümkün değil.

Bu tuzağa Türk ulusu düşmemiştir. Umuyorum bundan sonra da düşmeyecektir. Başta siyasileri olmak üzere, aydın kesime, sivil toplum kuruluşlarına bazı görevler düşüyor. Onlar da kendi görevlerini üstlenmek mecburiyetindeler. PKK’nın bu adi ve alçak tuzağına bu millet düşmemelidir, düşürülmemelidir.

Terör örgütü Irak’ın kuzeyinde geniş hareket serbestliğine sahiptir. Desteklenmekte, en azından korunmaktadır. Korunmalı bölgeye yerleşen bir terör örgütünün böyle bir eylem gerçekleştirmesi o kadar da imkan dışı değil.

Terörün ne zaman nerede vuracağı belli değildir. Terörün ahlaki boyutu yok. Terör örgütü sadece güvenlik güçlerini değil, gerekirse Ankara’nın ortasında sivil insanları, masum bebekleri da katleder. O terör örgütünün kendisine açık destek ve koruma sunan bir yönetimin bölgesinde rahatça hareket edebildiği sürece Türkiye’ye yönelik bu tür eylemleri önlemek her zaman mümkün olmayacaktır.

Dış desteğin kesilmesi konusunda her ne yapıldıysa, yapılmaya çalışıldıysa başarılı olunamamıştır. Siyaset, diğer ülkeler üzerinde kullanması gereken etkinliğini, gerekli politikalarını etkin şekilde uygulayamamıştır. Uygulansaydı AB ülkerinin PKK terör örgütüne verdiği destek şimdiye kadar kesilmiş olurdu.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler