Filistin'de yani bir örgüt

Ortadoğu'daki örgütlere bir yenisi daha eklendi. Filistin'de, "Filistin'de Hizbullah Tugayları" adı altında yeni bir örgütün kurulduğu bildirildi. Batı Şeria'da dağıtılan bildiride, örgütün, diğer fraksiyonların direnişten vazgeçmesi üzerine, işgale karşı direnişi sürdürmek amacıyla kurulduğu vurgulandı. Örgütün hedefi "Allah için cihat ve İslam düşmanlarına karşı direnişi" cümlesiyle özetleniyor.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 13:50
Abone Ol google-news

Örgütün dağıttığı bildiride, "Allah için cihat ve İslam düşmanlarına karşı direnişi" hedeflendiği açıklanırken, örgüt üyelerinin zamanında çeşitli örgütlerde yer alan kişilerden oluştuğu ifade edildi. Yeni örgüt, cihadı benimseyen Sünni İslamcı bir örgüt olduğunu da duyurdu.

Siyasetle uğraşmadığını, ancak siyasetin genel çıkarlarından uzak durmayacağını belirten örgüt, Lübnan'daki Hizbullah ile ilişkisine değinirken, Hizbullah'ın uyguladığı direniş yolunu benimsediğini, ancak örgütsel bağları bulunmadığını ifade etti ve ortak noktalarının İslam olduğunu kaydetti.

Bildiride örgüt, Filistin'deki iç sorunlara atıfta bulunurken de "ulusal barıştan yana olduğunu", iç anlaşmazlıklara asla taraf olmayacağını, örgüt programında Filistinli tutuklulara ilk sıra öncelik vermeyi amaçladığını belirtti.

Filistinli şehitlere "onların yolunda yürümeye devam edeceği" sözünü veren yeni örgüt, Hac Rıdvan, Yaser Arafat, Ahmed Yasin, Fethi Şakaki ve Şeyh Abbas Musavi gibi Filistinli şehitleri andığını da bildirdi.

Bildiriye, genellikle Hizbullah'ın kullandığı sloganla "İsrail'e ve Amerika'ya Ölüm" sloganıyla son verildi.

Bildirinin altında herhangi bir isme yer verilmedi, sadece "Filistinli Hizbullah Tugayları" imzası yer aldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler