Peçe yasağı konseyin gündeminde

Fransa'da peçeli çarşafın kamuya açık yerlerde yasaklanması için yasa tasarısı hazırlanması üzerine başlayan tartışma, Avrupa Konseyi'nin gündemine taşındı.

Yayınlanma: 26.04.2010 - 10:23
Abone Ol google-news

Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) genel kurulu bugün Strasbourg'da başladı.
AKPM Başkanı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında, konuyla ilgili soruya verdiği yanıtta, AKPM Başkanlık Divanı'nın bu sabah yaptığı oturumunda, Fransa'da peçeli çarşafın yasaklanması konusunun da tartışıldığını söyledi.
Konuyla ilgili olarak, "Avrupa'da İslam karşıtlığı" başlığı altında bir raporun hazırlanmasının gündemde olduğunu ifade eden Çavuşoğlu, kültür ve eğitim komisyonundan sonra, siyasi ve hukuk işleri komisyonlarından da konuyla ilgili görüş alındıktan sonra bu konuda bir raporun hazırlanabileceği mesajını verdi.

Konuyla ilgili kendi görüşünün sorulması üzerine Çavuşoğlu, "İlke olarak özgürlüklerin toptan yasaklanmasına karşı olduğunu" söyledi. Yetkililerin güvenlikle ilgili endişelerini anladığını belirten Çavuşoğlu, bununla birlikte özgürlükleri kısıtlayacak toptan bir yasağa sıcak bakmadığını ifade etti.

Fransa'da yasa tasarısının mayıs ayında gündeme gelmesi bekleniyor.
Tasarıya, muhalefetteki Sosyalist Parti ile sivil toplum örgütleri şiddetle karşı çıkıyor. Yasa tasarısına, iktidar partisi içinde bazı milletvekilleri de sıcak bakmıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler