ABD'li müzisyenden ''Canım Türkiyem'' klibi

Kendi tasarımı gitar, ud ve sazdan oluşan tek parça çalgısıyla Türk müziği seslendiren ABD'li müzisyen Scott Wilson'ın, Türk müziğini ve Türkiye'yi tanıtmak amacıyla Macar sanatçı Hannah Berger ile seslendirdiği ''Canım Türkiyem'' şarkısı basına tanıtıldı.

Yayınlanma: 26.04.2010 - 14:31
Abone Ol google-news

Türkiye Tanıtma Platformu (TÜTAP) organizasyonuyla hazırlanan ''Canım Türkiyem'' klibinin basın tanıtımı, Marya Otel'de yapıldı.

Burada konuşan Scott Wilson, New York'ta Türk müziğini ilk kez 5 yaşında annesinin çalıştığı kulüpte duyduğunu, evde de annesinin Türk müziği plaklarını dinlediğini anlattı.

Türk müziğine ilgisinin böylelikle küçük yaşlarda başladığını söyleyen Wilson, 14 yaşında ut çalmayı öğrendiğini, ilk kez 1972 yılında Türkiye'ye geldiğini ve Türk müziğine hayran olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde konserlere, müzik festivallerine katıldığını belirten Wilson, kendi ürettiği gitar, ud ve sazdan oluşan tek parça çalgısıyla Türk müziği eserlerini seslendirdiğini, kanun çalmayı da öğrendiğini ifade etti.

Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e de hayran olduğunu söyleyen Wilson, Atatürk hakkında da bir şarkı bestelediğini söyledi.

TÜTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız da Türkiye'nin dünyada tanıtımı için çalıştıklarını, bu kapsamda hazırlanan ''Canım Türkiyem'' adlı şarkıya, Türkiye'nin çeşitli turizm bölgelerinde klip çekildiğini anlattı.

Şarkıyı Scott Wilson ile Macar sanatçı Hannah Berger'in seslendireceğini belirten Yıldız, çalışmaları 1 yıldır süren klibin Haziran ayı sonunda tamamlanacağını ve tüm dünya televizyonlarında yayımlanmasının sağlanacağını ifade etti. Yıldız, Türkiye'deki sivil toplum kuruluşlarından da yaptıkları tanıtım çalışmalarına destek olmalarını da istedi.

Macar sanatçı Hannah Berger de ülkesinde yıllardır Türkçe şarkılar seslendirdiğini söyledi. Türkler ile Macarların, orta tarih ve ortak kültüre sahip olduklarını belirten Berger, Türk halk müziği ile Macar halk müziğinin de bu ortak değerlerden beslendiğini anlattı.

İki yabancı sanatçının Türkçe ve İngilizce seslendirdiği ''Canım Türkiyem'' şarkısının nakaratında, ''Haydi el ele, gönül gönüle, tek yürek olduk biz milletimizle, Cumhuriyet'in ile yaşa Türkiyem, tarihinle yaşa canım Türkiyem'' sözleri yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler