En az gol atan lider Fenerbahçe

Turkcell Süper Lig lideri Fenerbahçe'nin, Premier Lig, Ligue 1, La Liga, Bundesliga ve Serie A'da lider durumda bulunan takımlar arasında en az gol atan ekip olması dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 27.04.2010 - 07:21
Abone Ol google-news

Avrupa'nın en iyi 5 liginde lider durumda bulunan takımlara göre yapılan kıyaslamada, sarı-lacivertliler, rakip fileleri en az havalandıran takım olma özelliğini taşıyor.

Ligde bu sezon özellikle son haftalardaki başarılı performansıyla puan cetvelinde ilk sıraya yerleşen Fenerbahçe, 31. hafta sonunda rakip fileleri sadece 55 kez havalandırabildi.

Sarı-lacivertli takım, ligin ilk yarısında 3, ikinci yarısında ise 5 karşılaşmayı tek golle galip tamamlarken, ligde bu sezon en farklı galibiyetini 19. haftada deplasmanda Sıvasspor'u 5-1 yenerek elde etti.

Özellikle forvet hattındaki oyuncuların formsuzluğundan dolayı sıkıntılar yaşayan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Kasımpaşa ile oynadığı son iki karşılaşmayı da 1-0'lık sonuçlarla kazanabildi. Sarı-lacivertliler, ligde şu ana kadar oynadığı 31 karşılaşmada 21 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.
 

Chelsea ilk sırada

İngiltere Premier Lig lideri Chelsea, değerlendirmeye alınan takımlar arasında en çok gol atan ekip olma özelliğini taşıyor.

Ligde şu ana kadar oynadığı 36 karşılaşmada rakip fileleri 93 kez havalandıran mavi-beyazlılar, puan cetvelinde 25 galibiyet 5 beraberlik ve 6 yenilgiyle ilk sırada yer alıyor.

İspanya La Liga lideri Barcelona ise 83 golle sıralamada ikinciliği elde ederken, bordo-mavililer, ligde oynadığı 34 karşılaşmada 27 galibiyet 6 beraberlik aldı. Barça, ligde şu ana kadar sadece bir kez yenildi.

Serie A'nın zirvedeki takımı İnter de değerlendirmede üçüncülük koltuğunda yer alırken, mavi-siyahlılar, 35. haftası geride kalan ligde rakip fileleri toplam 68 kez havalandırdı. 73 puanla zirvede yer alan Milano ekibi, oynadığı karşılaşmalarda 4 kez mağlup oldu.

Milli futbolcu Hamit Altıntop'un forma giydiği Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih, 66 golle sıralamada dördüncü oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, ligde oynadığı 32 karşılaşmada 18 galibiyet 10 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Fransa Ligue 1'in lideri Marsilya ise değerlendirmede 62 golle 5. sırada yer almasına rağmen Fenerbahçe'nin 7 gol önünde yer aldı.


Sarı-Lacivertliler gol oranında da sınıfta kaldı

Fenerbahçe, karşılaşma başına atılan gol ortalaması göz önüne alındığında, Avrupa'daki diğer lider takımların arasında yine sınıfta kaldı.

Sarı-lacivertliler, maç başına 1.77 gol ortalamasıyla mücadele ederken, İngiltere Premier Lig lideri Chelsea, maç başına yakaladığı 2.58 gol oranıyla dikkat çekiyor. La Liga'da Barcelona maç başına 2.4, Serie A'da ise İnter 1.94 gol ortalamasıyla oynuyor.

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) lideri Bayern Münih karşılaşma başına 2.06 gol ortalaması tuttururken, Marsilya, Fransa Ligue 1'de 1.82 gol oranıyla mücadele ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler