Saldırı tüm Türkiye'de protesto ediliyor

PKK'nin, dün öğle saatlerinde Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde jandarma Sınır Karakolu'na düzenlediği ve 15 askerin şehit olduğu saldırı yurt genelinde protestolarla kınanıyor. İstanbul'da Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri saldırıyı protesto etmek için yürüyüş düzenlerken, İzmir'de de 'teröre lanet mitingi' yapıldı.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 17:39
Abone Ol google-news

 

İstanbul'da protesto

Kadıköy'de toplanan bir grup, Hakkari'de 15 askerin şehit olduğu saldırı dolayısıyla terör örgütünü protesto etti. İskele Meydanı'nda Atatürk Anıtı önündeki merdivenlerde toplanan ve aralarında çarşı iznine çıktıklarını belirten askerlerin de bulunduğu gruptakiler pankart açıp çeşitli sloganlar attı. Terör örgütünü ve örgüt elebaşını lanetleyen gruptakilere bazı vatandaşlar da destek verdi. Ellerinde Türk bayrakları bulunan gruptakiler İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dağıldı.

İstiklâl Caddesi'nde toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri de saldırıyı protesto etti.

 

İzmir'deki protestolar

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, 15 askerin şehit olduğu saldırıyı Edirne ve İzmir'de protesto etti. Edirne'de Atatürk Anıtı'nda toplanan TGB üyeleri, bölücü terör örgütü aleyhine slogan atarak saldırıyı kınadı. TGB İzmir Şubesi'ne üye yaklaşık 150 kişilik bir grup Alsancak'taki Atilla İlhan Kültür Merkezi'nde toplanarak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişine yürüdü. Türk Bayrağı taşıyan gruptakiler, ''PKK'nın ardında ABD var'', ''Mehmetçiğin Katili ABD'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' sloganları attı. Grup, caddede bulunan vatandaşlar tarafından da alkışlarla desteklendi.

Dün öğle saatlerinde gerçekleşen terör saldırısı için İzmir'in Kemalpaşa İlçesi Bağyurdu Beldesi'nde ise ''teröre lanet mitingi'' düzenlendi. Akşam saatlerinde toplanan 300 kişilik grup, Türk bayraklarıyla Bağyurdu Jandarma Karakolu önüne yürüdü. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan grup adına yapılan açıklamada, ''Biz kahraman Türk milletinin, kahraman gençleriyiz. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza her ne koşulda olursa olsun, yüreğimizle ve benliğimizle sonunda ölüm de olsa koruduğumuzu göstermek için buradayız. Bu şehitler bizim şehidimizdir'' denildi.

 

Adana'da protesto

Adana'da, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyesi bir grup, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne düzenlenen terör saldırısı protesto etmek için yürüyüş düzenledi. Dernek önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürürken, çevrede bulunan çok sayıda vatandaş da destek verdi. Grup daha sonra Atatürk Parkı içerisindeki Atatürk Anıtı önünde, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okudu.
Grup, terör karşısı sloganlar eşliğinde dağıldı.


 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler