Şehitlerin son yolculuğu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler, askeri uçaklarla memleketlerine gönderildi. Şehitler bugün toprağa veriliyor. Şehitlerin cenaze törenlerine üst düzey yetkililer ve çok sayıda yurttaş da katılıyor.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 08:20
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerler toprağa veriliyor.

 

Hakkı Aran

Cenaze törenlerinden ilki dün Diyarbakır’da yapıldı. Saldırıda şehit olan Jandarma er Hakkı Aran’ı son yolculuğuna yüzlerce kişi uğurladı. Şehit er Bağıvar köy mezarlığında toprağa verildi.

 

Davut İlbaş

Terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Er Davut İlbaş'ın cenazesi, Siirt'te toprağa verildi. Şehit Piyade Er İlbaş'ın cenazesi, dün akşam helikopterle Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığına getirilerek, morga konuldu. Sabah saatlerinde morgtan alınan İlbaş'ın cenazesi, Merkez Carşı Camisi'ne getirildi. Burada düzenlenen törene, şehidin ailesi, yakınları, Siirt Valisi Necati Şentürk, 3. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Özhan Ayaş, Belediye Başkanı Mervan Gül ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehit Er İlbaş'ın cenazesi, bayraklı kortej eşliğinde Aydınlar yolu üzerinde bulunan Zevye Mezarlığı'na götürüldü. Cenazeye katılanlar, mezarlığa kadar ''Türk-Kürt Kardeştir'', ''Kahrolsun PKK'' ve ''Şehitler Ölmez'' sloganları atarak yürüdü.

 

Selçuk Can

Saldırıda hayatını kaybeden diğer şehit, Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can için de Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde tören düzenlendi. Törende Can ailesini yerel yöneticiler, askeri yetkililer ve binlerce Osmaniyeli yalnız bırakmadı.

 

Rasim Eser

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser (25) için de Mersin'in Silifke ilçesindeki evinin önünde tören düzenlendi. Sabah saatlerinde ilçeye getirilen şehit Eser'in cenazesi, Silifke Devlet Hastanesi'nden alınarak bir süre trafiğe kapatılan E-5 kara yolunda oluşan uzun konvoyla Silifke ilçesine bağlı Atayurt beldesindeki evine getirildi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser'in, öğle namazının ardından Merkez Alaaddin Camisinde düzenlenecek törenden sonra şehitlikte toprağa verileceği belirtildi. Törene katılan Bakan Kürşat Tüzmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, tüm Türkiye'ye başsağlığı diledi.
Bakan Tüzmen, ''Biz bir ölür, bin diriliriz. Bu devleti bölmeye kimsenin gücü yetmez. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın, şehitlerimizin kanını yerde koymayız'' diye konuştu.
 

 

Hasan Aygör

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Armutlu köyünde düzenlenen cenaze törenine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve bazı sendika başkanları katıldı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, hudut karakollarının özellikle fiziki şartlarının çok daha güçlü hale getirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi. 

 

Ozan Onur İlgen

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, Adana'da toprağa verildi. Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in Asker Hastanesinden alınan cenazesi önce Yurt Mahallesi 338 Sokak'taki evine, buradan da törenin yapılacağı Sabancı Merkez Camisi'ne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen'in cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Asri Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi. Törene, şehidin yakınları ve silah arkadaşlarının yanı sıra Adana Valisi İlhan Atış, AKP Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, CHP Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

İlhan Küçüksolak

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, Kocaeli'de toprağa verildi. Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın Asker Hastanesi'nden alınan cenazesi önce Çayırova ilçesindeki evine, buradan da törenin yapılacağı Çoban Mustafapaşa Camisi'ne getirildi.
Cenazenin omuzlara alınarak top arabasına taşınması sırasında, törene katılan çok sayıda vatandaş terörü lanetleyen sloganlar attı. Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak'ın cenazesi, top arabasındaki tören geçidinin ardından Gebze Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi.

 

Çağlar Mengü ve Oktar Karakelle

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yönelik terör saldırısında şehit olan jandarma erler Çağlar Mengü ve Oktar Karakelle'nin cenazeleri İstanbul'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Şehit Mengü (20) ve Karakelle (20) için Maltepe'deki Yusuf Ziya Üçüncü Camisi'nde öğle vakti tören düzenlendi. Şehitlerin Türk bayrağına sarılı cenazeleri cami avlusuna getirildiği sırada katılımcılar tarafından İstiklal Marşı okundu ve tekbir getirildi. Vatandaşlar ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' ve ''Türkiye'' sloganları attı. Şehit jandarma er Çağlar Mengü'nün babası Azimet Mengü ile Oktay Karakelle'nin babası Hüsamettin Karakelle, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

 

Tepki sloganları

Bu arada, Türk Bayrakları ile cenaze törenine katılan vatandaşlar, ''Meclis'te PKK istemiyoruz'' ve ''Kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attı. Şehitlerin cenazeleri, yağmur altında kılınan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlarda taşınarak, top arabasına konuldu. Törene katılanlar ve şehit yakınları, top arabasının arkasında kortej oluşturarak bir süre yürüdü.

Şehit Jandarma er Çağlar Mengü'nün cenazesi Karacaahmet Mezarlığı'nda, şehit Jandarma er Oktay Karakelle'nin cenazesi de gözyaşları arasında Kartal Soğanlık Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Geniş katılım

Cenaze töreninde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı adına gönderilen çelenkler yer aldı. Cenaze törenine, BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CHP Genel Sekreter Yardımcıları Mehmet Sevigen ve Algan Hacaloğlu, bazı milletvekilleri, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçü, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Maltepe Belediye Başkanı Fikri Köse ve Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar'ın da aralarında bulunuğu belediye başkanları, şehitlerin aileleri, yakınları ve kalabalık vatandaş topluluğu katıldı.

 

Cahit Yıldırım

Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan uzman çavuş Cahit Yıldırım, Erzurum'da düzenlenen törenle toprağa verildi.

Cumhuriyet Caddesi'ndeki Lalapaşa Camisi avlusunda kılınan cenaze namazına, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AKP Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, MHP Erzurum Milletvekili Zeki Ertugay, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Tevfik Özkılıç, 4. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Ünlü, Jandarma Bölge Komutanı Tunay Bilge, Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, eski Erzurum müftülerinden Yaşar İşcan, Yıldırım'ın ailesi yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Halil İbrahim Arılık

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Halil İbrahim Arılık'ın cenazesi, Denizli'de toprağa verildi.

Şehit Jandarma Piyade Onbaşı Arılık için Delikliçınar Yeni Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Duran, annesi Elif Ayşe, ablaları Ayşe ve Meryem Arılık ile yakınları, AKP, MHP ve DSP milletvekilleri, Denizli Valivekili Abdullah Acar, Vali Yardımcısı Mehmet Çapraz, Aydın Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faik Canbolat, 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ergüdar Toptaş, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Onbaşı Arılık'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazından sonra bir süre kortej eşliğinde eller üzerinde taşındı. Top arabasına konulan şehidin cenazesi, toprağa verilmek üzere Beyağaç ilçesine bağlı Kapuz köyüne götürüldü.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na terör örgütü üyelerince yapılan saldırıda şehit olan Piyade Er Ramazan Yeşil'in cenazesi Antalya'nın Serik ilçesinde toprağa verildi.

 

Ramazan Yeşil

Şehit Piyade Er Ramazan Yeşil'in (21) cenazesi, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Morgu'ndan askeri törenle alınarak Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait cenaze aracına konuldu.

Konvoy eşliğinde Serik ilçesine götürülen cenaze, ilçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılandı. Cenaze, Serik Merkez Camisi önündeki Çınaraltı meydanına getirildi.
Burada düzenlenen törene, şehit Piyade Er Yeşil'in yakınları, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Zafer Çelikin, Antalya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Abdullah Aşık, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AKP Antalya milletvekilleri Mevlüt Çavuşoğlu ve Abdurrahman Arıcı, CHP Antalya milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Osman Kaptan, Atila Emek, MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, askeri yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cenaze, evde duaların okunmasının ardından askerler ve vatandaşların omuzunda Zırlankaya köyü mezarlığında törenle toprağa verildi. Cenaze törenine katılmak için gelenler nedeniyle köy girişinde kilometrelerce araç konvoyu oluştu.

 

Egemen Yıldız

Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verildi. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız'ın Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 3,5 yıldır görev yaptığı belirtildi.

 

Muhammet Aydemir

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Sınır Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Piyade Onbaşı Muhammet Aydemir'in cenazesi, Artvin'in Borçka ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Aydemir için Borçka Merkez Camisi'nde düzenlenen törene, şehidin babası Davut, annesi Nazmiye, eşi Fatma, 2.5 yaşındaki kızı Nisanur ve şehit olan arkadaşının ismini verdiği 40 günlük bebeği Mert ile Artvin Vali Vekili Mustafa Altınpınar, 25. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Cengiz Demirci, AKP Artvin Milletvekili Ertekin Çolak, Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Tuğgeneral Demirci ile beraberindeki askeri heyet, şehidin ailesine başsağlığı dileğinde bulundu. Şehit Onbaşı Aydemir'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra tekbirler eşliğinde götürüldüğü aile kabristanına defnedildi. Bu arada törene katılan vatandaşlar, ''şehitler ölmez, vatan bölünmez'', ''hepimiz Mehmetiz'' ve ''kahrolsun PKK'' şeklinde slogan attı.

 

Hasan Önal

Hakkari’nin Şemdinli İlçesi Aktütün Sınır Karakolu’na terör örgütünce düzenlenen saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal’ın cenazesi Eskişehir'de toprağa verildi. Törene , Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı. Törende “kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganları atıldı. Kılınan cenaze namazının ardından, Cumhurbaşkanı Gül Reşadiye Camisi’nden ayrıldı.

 

Gül'e tepkiler

Reşadiye Camisi’ndeki cenaze törenine binlerce kişi katılırken, törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e tepki gösterildi. Törenine katılmak üzere helikopterle Eskişehir’e gelen Gül'e Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da eşlik etti.

 

Saldırıda hayatını kaybeden şehitler ve toprağa verilecekleri iller

Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal Eskişehir’de, Piyade Uzman Çavuş Selçuk Can Osmaniye’de, Jandarma Uzman Onbaşı Rasim Eser Mersin’de, Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak Kocaeli’de, Piyade Er Ramazan Yeşil Antalya’da, Piyade Er Halil İbrahim Aralık Denizli’de, Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım Erzurum’da, Jandarma Erler Oktay Karakelle ve Çağlar Mengü İstanbul’da, Jandarma Uzman Çavuş Egemen Yıldız İzmir’de, Uzman Çavuş Hasan Aygör Kırıkkale’de, Uzman Çavuş Ozan Onur İlgen Adana’da ve Piyade Er Muhammet Aydemir Artvin’de toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler