Yeşilköy'de patlama

Yeşilköy'de LPG tüpü yüklü bir kamyonda patlama oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan yaptığı açıklamada, Yeşilköy Tren İstasyonu yakınındaki köprü altında alev alan LPG tankerinde çıkan yangının söndürüldüğünü ve gaz kaçağının önlendiğini bildirdi. Patlama nedeniyle, durdurulan banliyö seferleri yeniden başlatıldı.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 08:26
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yaptığı açıklamada, ''Tankerdeki yangın, su ile soğutulduktan sonra köpükle boğularak söndürüldü'' dedi.

Tankerde gaz kaçağı olabilecek yerleri, ''Tıkaç'' tabir edilen malzemeyle kapattıklarını anlatan Karahan, bunun ardından yapılan ilk kontrollere göre gaz kaçağı bulunmadığını belirtti.

Olay sırasında ''Patlama'' değil, ''Parlama'' olduğunu ifade eden Ali Karahan, ''Tankerin üstündeki kapağın köprü altına çarpması sırasında çıkan yüksek ses, çevredeki vatandaşlarca patlama olarak algılanmış olabilir'' diye konuştu.

Bu arada 34 UFC 66 plakalı LPG tankerinin sürücüsü Mehmet Sak, ifadesine başvurulmak üzere Yeşilköy Polis Merkezi'ne götürüldü.

Sak'ın ilk ifadesinde, ''Alt geçitten geçmek isterken LPG tankının üzerindeki kapağın geçidin altına çarparak açıldığını ve yangının bunun üzerine meydana geldiğini'' anlattığı öğrenildi.

Yangın nedeniyle durdurulan Halkalı-Sirkeci banliyö treni seferleri yeniden başladı. Olayda zarar gören ray ve elektrik hatlarında gerekli onarım yapıldı. Bu çalışmaların ardından, Halkalı-Sirkeci hattındaki tren seferleri, karşılıklı olarak yeniden yapılmaya başlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler