Gazetelerde bugün

Gazeteler bugün ilk sayfalarını Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na PKK tarfından yapılan saldırıya ayırdı. Cumhuriyet haberi "Türkiye on beş şehidine ağlıyor" manşetiyle verdi. Diğer gazeteler ise "Yeter artık", "İçimiz kan ağlıyor", "Yine yastayız", gibi manşetler kullandı.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 08:28
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Türkiye on beş şehidine ağlıyor


Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakaolu'na PKK tarafından saldırı düzenlendi. Roketatar, havan, doçka ve otomatik silahların kullanıldığı saldırıya, Kuzey Irak'taki teröristlerce uzun menzilli silahlarla destek verildi. Saldırıda 15 asker şehit oldu, 6'sı ağır yaralandı. Saldırıya yaklaşık 400 PKK'li teröristin katıldığı bildirildi.
 

HÜRRİYET

Güpegündüz 15 şehit


PKK önceki gün öğle saatlerinde Hakkâri - Irak sınırına 4 km uzaklıktaki Aktütün Karakolu ile sıfır noktasındaki Baydemir sınır bölüğüne saldırdı. 15 asker şehit oldu, en az 23 terörist öldürüldü.

MİLLİYET

Yine yastayız


350 PKK'lı, Aktütün sınır karakoluna Irak topraklarından ağır silahlarla saldırdı. 15 asker şehit, 2 asker kayıp, 21 asker yaralı. 23 terörist öldürüldü.
 

RADİKAL

Hani oralar BBG eviydi


ABD'yle istihbarat paylaşımI ve harekâtların ardından, 'Bizin için BBG evi gibi' denilen Kuzey Irak'tan gelen teröristler sınır karakolunu kana buladı. Çatışmada 23 PKK'lı öldü.

TERCÜMAN

Kuzey Irak'tan savaş açtılar


Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü, Cuma günü hainlerin dış destekli saldırısına hedef oldu. 15 Mehmetçik şehit düştü, 21 asker yaralandı, 2 askerle irtibat kesildi.

AKŞAM

Aktütün'e 5. baskın


Yürek yakan haber bu kez Şemdinli - Irak sınırındaki Aktütün Karakolu'ndan geldi. Teröristlerin 5'inci kez bastığı Aktütün'de 15 Mehmetçik daha hain kurşunlarla can verdi. Saatler süren çatışmada 23 terörist öldürüldü.

POSTA

İçimiz kan ağlıyor


350 kişilik terörist grubu Aktütün Karakolu'na uzak koruma sağlaya Bayraktepe'deki birliğe uçaksavar, havan topu ve ağır makineli tüfeklerle saldırdı. Karakolda bulunan jandarma timleri hemen karşılık verdi. Helikopterler de teröristlerin bulunduğu yerleri bombaladı. 23 terörist öldürüldü.
 

VATAN

Yeter artık


Daha önce 4 kez basılan, 29 şehit verdiğimiz Aktütün Jandarma Sınır Karakolu bir kez daha PKK'nın hedefi oldu. 15 vatan evladı şehit düştü, 2'si kayboldu, 8'i ağır yaralandı. Devletin zirvesi ise yine 'Kanları yerde kalmayacak, hesabı sorulacak' nutukları attı

 

SABAH

Kahpe baskın


Teröristlerin Şemdinli'deki Aktütün sınır bölüğüne düzenlediği saldırıda 15 asker şehit oldu, 2 asker kayıp. 23 PKK'lı öldürüldü.
 

YENİ ŞAFAK

Nöbet mevziine roketli baskın


Ağır silahlı 350 hain öğle saatinde nöbet mevziindeki askerlere roketle saldırdı. 15 Mehmetçik şehit düştü. 23 PKK'lı öldürüldü.

ZAMAN

Aktütün Karakolu'na beşinci şehit baskın: 15 Mehmetçik şehit


Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu, 1992'den bu yana PKK'nın beşinci baskınına uğradı. 15 asker şehit olurken, 21'i de yaralandı. İki uzman erbaş ise kayıp. İddiaya göre bir grup PKK'lının saldırı için sınırdan sızdığı tespit edildi. Uzmanlar, Dağlıca'da olduğu gibi ihmale dikkat çekiyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler