Meclis'te bu hafta

Meclis yeni yasama yılının ilk haftasına yoğun bir gündemle giriyor. Sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık tezkeresi, 8 Ekim Çarşamba günü meclis genel kurulunda ele alınacak. Mayınların temizlenmesi ile ilgili yasa tasarısı da bu hafta genel kurulun gündemine gelecek konular arasında yer alıyor.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 08:33
Abone Ol google-news

Meclis, 23. Dönem 3. Yasama Yılının ilk haftasına yoğun gündemle giriyor. Haftanın en önemli gündem maddesi, sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresi olacak.

TBMM Genel Kurulu, haftaya, denetim konularını görüşerek başlayacak. Çalışmalarını tamamlayan Türkçe ve Küresel Isınma ile ilgili Araştırma Komisyonu raporları, 7 Ekim Salı günü ele alınacak. Genel Kurul; öncelikle Türkçedeki bozulma ve yabancılaşmanın araştırılması, Türkçenin korunması ve geliştirilmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu raporunu görüşecek.

Sınır ötesi operasyonla ilgili Başbakanlık Tezkeresi, 8 Ekim Çarşamba günü ele alınacak. Tezkere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör tehdidinin ve saldırılarının bertaraf edilmesi amacıyla Hükümete verilen sürenin, 17 Ekim 2008 tarihinden itibaren 1 yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

Tezkerenin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından İstanbul'da, 16-22 Mart 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Su Forumu ile ilgili yasa teklifi ve coğrafi işaretlerin korunması hakkında kanun hükmünde kararnamede değişiklik yapılmasına ilişkin yasa tasarısı da ele alınacak.

Genel Kurul, 9 Ekim Perşembe günü ise Türkiye ile Suriye arasındaki kara sınırı boyunca yapılacak mayın temizleme faaliyetleri ve ihale işlemlerini düzenleyen yasa tasarısını görüşecek. Bu tasarının tamamlanması halinde, Organize Sanayi Bölgeleri Yasasında değişiklik yapılmasını içeren yasa tasarısının görüşülmesine geçilecek.
TBMM Genel Kurulu; 7 Ekim Salı günü 15.00-20.00, 8 Ekim Çarşamba günü ve 9 Ekim Perşembe günü ise 14.00-20.00 saatleri arasında çalışacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler