Malkara'da trafik kazası: 18 ölü

Tekirdağ'ın Malkara İlçesi'nde kaçakları taşıyan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı. Şarampole yuvarlanan yolcu otobüsünde, 18 kişi öldü, Pakistan uyruklu 23 kişi de yaralandı. Yaralıların Tekirdağ ve Malkara Devlet Hastanelerindeki tedavileri sürüyor. Tekirdağ Valisi, kamyonetteki kaçakların bir kısmının kazadan önce havasızlıktan öldüğünün tespit edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

Tekirdağ'ın Malkara ilçesi girişinde sabah saatlerinde kaçak göçmen taşıyan 34 USZ 058 plakalı bir panelvan minibüs dereye yuvarlandı. 41 kaçak göçmenin bulunduğu minibüsteki 18 kişi öldü.

 

Vali Doğan: "Kaçakların bir kısmı kazadan önce havasızlıktan ölmüş"

Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, devrilen kamyonetteki kaçakların bir kısmının havasızlıktan öldüğünün tespit edildiğini bildirdi.

Vali Doğan, ''Yapılan incelemede, kamyonetteki kaçakların bir kısmının havasızlıktan öldüğü tespit edildi. Kamyonetin kasasında zaten 43 kişi balık istifi şeklinde yolculuk yapıyorlarmış. Kaza anında kamyonetin kasası dereye düşmüş bu nedenle de birçok kişi havasızlıktan boğularak ölmüş.''

Kazada ölenlerin Burma ve Pakistan uyruklu olduğunu kaydeden Doğan, ''Ölenlerden kimlikleri belirlenen vatandaşları konsolosluklara bildireceğiz. Eğer ülkeleri cesetleri almazsa uluslararası hukuk çerçevesinde gereken yapılacak'' diye konuştu.

Kazada yaralanan kaçakların tedavilerinin Tekirdağ ve Malkara Devlet Hastanelerinde devam ettiği, sağlık durumu iyiye giden kaçakların ifadesinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Kaza yapan kamyon sürücüsünün kimliğinin henüz belirlenemediği, yakalanması için çalışmaların sürdüğü de belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler