Ali Ekber Çiçek anıldı

Sanatçı Ali Ekber Çiçek, ölümün 4. yılında Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından verilen konserle anıldı.

Yayınlanma: 28.04.2010 - 07:27
Abone Ol google-news

Öğretim Görevlisi Servet Yaşar'ın hazırlayıp yönettiği Atatürk Kongre Merkezi'nde dün akşam düzenlenen konserde, sanatçı Çiçek'in unutulmaz türküleri, Türk Halk Müziği İcra Topluluğu tarafından seslendirildi.

Konsere konuk sanatçı olarak katılan sanatçı Arif Sağ da Çiçek'in türkülerini yorumladı.
Sağ, konserde yaptığı konuşmada üniversitelerde Türk halk müziği ana bilim dallarının kurulmasının önemine dikkati çekerek, İstanbul'a ilk geldiği yıllarda bağlama çalanlara hapishaneden yeni çıkmış gözüyle bakıldığını söyledi.

Sağ, şunları kaydetti: ''İstanbul'a ilk geldiğim 1961 yılında elimize bağlama alıp gezmeye korkardık. Çünkü elinde bağlamayla gezenlere hapse girip çıkmış, denirdi. Çünkü bağlama bir hapishane çalgısı olarak görülürdü. Ama bugün artık gençlerimiz bağlamayı sırtına atıp koltuklarının altına kitapları alıp okullara gidiyor. Bu gerçekten çok büyük bir gelişmedir. Bu Türkiye'deki üniversitelerin büyük bölümünde halk müziğine verilen önemin göstergesidir. Tüm bunlar halk müziği kültürünün dünya çapında gelişmesine katkıda bulunmak demektir.''

Çiçek'in türkülerinden birkaçını seslendiren Sağ, binden fazla kişinin doldurduğu salonda bulunanlar tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Konsere Vali Yardımcısı Mustafa Akdoğan, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Altuntaş, Cumhuriyet Başsavcısı Nihat Erol ve Hava Meydan Komutanı Hava Piyade Kurmay Albay Cengiz Tatar ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler