Avustralya'da melamin paniği

Çin'de süt ve süt ürünlerinde melamine rastlanmasıyla patlak veren skandalın ardından, Avustralya'da, Çin üretimi sütlü bir çay ürünü piyasadan toplanmaya başlandı. Yetkililer, tüketicilere Çin'de üretilen bu ürünü içmemeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 10:11
Abone Ol google-news

Çin'de patlak veren melaminli mama skandalının ardından Avustralya'da, Çin üretimi bir sütlü çay ürünü piyasadan toplanmaya başlandı. Avustralya ve Yeni Zelanda Gıda Standartları Dairesinden yapılan açıklamada, Kirin Sütlü Çay adlı ürüne ilişkin testlerde melamine rastlandığı belirtildi. Açıklamada, tüketicilere Çin'de üretilen bu ürünü içmemeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Bu arada Çin, iç pazarda tüketilen sütlerde endüstriyel melamin maddesi bulunmadığını açıkladı.

Birçok mandıra ürününde melamine rastlanmasının ardından yeniden bu tür ürünlere güven duyulmasını sağlamaya çalışan Çin'de kalite denetim birimi, ülkenin 27 farklı şehrinden alınan sütlerin testten geçirildiğini bildirdi. Açıklamada, bu son testlerin ülkede tüketilen sütlerde melamin olmadığını gösterdiği kaydedildi.

Çin'de, bebek mamalarına eklenen melamin yüzünden 4 çocuk ölmüş, 54 bin çocuk hastalanmıştı. Daha sonra süt ve süt ürünlerinde de bu maddeye rastlanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler