Bitki Beslenme ve Gübre Kongresi

''4. Ulusal Bitki Beslenme ve Gübre Kongresi'', 8-10 Ekim tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde gerçekleşecek.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 11:24
Abone Ol google-news

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi, 8-10 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek ''4. Ulusal Bitki Beslenme ve Gübre Kongresi''ne ev sahipliği yapacak.

Kongre Başkanı, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gezgin, yapılacak kongreyle ilgili Dedeman Otel'de düzenlediği bilgilendirme toplantısında, ülke ekonomisi, çevre, insan sağlığı bakımından tarım sektörünün en önemli faaliyetlerinden birinin bitki beslenme, gübreler ve gübreleme olduğunu söyledi.

Bitkisel üretimde verim ve kalitenin artışında bitki beslenme ile gübreleme payının tek başına yüzde 50 civarında olduğunu belirten Gezgin, ''Bu durum hem bitkisel üretimle uğraşanlar, hem de bitkileri gıda maddesi olarak tüketen bütün insanların, hayvanların sağlıklı beslenip beslenmemeleri açısından önemlidir'' dedi.

Türkiye'de bilinçsiz toprak kullanımı ve üretim tarzı yüzünden tarımda büyük kayıpların söz konusu olduğunu ifade eden Gezgin, şunları kaydetti: ''Böylesine önemli bir konuyu Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesinin ev sahipliğinde 8-10 Ekim tarihleri arasında '4. Ulusal Bitki Beslenme ve Gübre Kongresi' ile masaya yatıracağız. Bu kongrede 73 sözlü, 50 poster olmak üzere toplam 123 bildiri sunulacak. Kongreye katılmak için yaklaşık 300 kişi kayıt yaptırdı. Kongrede bitki ve gübrelemeyle ilgili birçok konu ele alınacak.''

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler