İstanbul'da şiddetli lodos

İstanbul'da etkili yağış ve lodos nedeniyle 7 ağaç devrildi, 4 binanın çatısı uçtu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte süren bölgesel yağış ve lodosun etkisiyle çeşitli ilçelerde 7 ağaç devrildi. Ayrıca, 4 binanın da çatısı uçarak, çevreye zarar verdi.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 11:26
Abone Ol google-news

Bu arada, İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) iç hatlarından Bostancı-Kadıköy-Yenikapı-Bakırköy ile Kartal-Yalova seferleri karşılıklı iptal edildi. Aynı şekilde dış hat seferlerinden Yalova-Yenikapı arasında saat 14.00'te, Bursa-Yenikapı hattında saat 15.00'te yapılacak seferlerin de iptal edildiği belirtildi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte lodos fırtınasıyla birlikte başlayan yağışın, akşam saatlerinde sona ermesini beklediklerini bildirdi.

Yıldırım, yaptığı açıklamada, öğle saatlerinde başlayıp aralıklarla devam eden yağış sırasında Göztepe'de metre kareye 3,8, Şile'de 1,2, Florya'da 2,8, Kumköy Kilyos'ta 3,2, Sarıyer'de 3,6, Çatalca ve Kartal'da 4'er kilogram yağış düştüğünü söyledi.

''İstanbul'da lodos fırtınasıyla birlikte başlayan yağışların akşam saatlerinde sona ermesi bekleniyor'' diyen Yıldırım, saatte 80 kilometre hızla esen lodos fırtınasının ise yarın etkisini kaybetmesinin beklendiğini bildirdi.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Yıldırım, ''Sıcaklıklar, düne göre 3-5 derece azaldı. Yarın ise yağış beklemiyoruz, ancak en yüksek sıcaklık 22 derece olacak'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler