Okullara özel önlem

Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova’da yaşanan olayları protesto etti. Gazi Mahallesi Cemevi önünde bir araya gelen ESP’liler adına konuşan Umut Yakar, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu ile MHP Milletvekili Ahmet Duran’ın yaptığı açıklamaların olayların hat safhaya ulaşmasına neden olduğunu belirtti.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 12:07
Abone Ol google-news

Balıkesirin Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde meydana gelen ve 2 kişinin ölümü, 6 kişinin de yaralanmasına neden olan olaylarla ilgili tutuklananların sayısı 10’a çıktı. Yurttaşları sağduyulu olmaya çağıran Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, okullarda sorun yaşanmaması için özel önlem alındığını bildirdi.

Bayramın ilk günü yaşanan olaylarla ilgili 42 kişi gözaltına alınmış, önceki gün adliyeye çıkarılan 20 kişiden Murat Aksu ve Ersavaş Sürek tutuklanmıştı. Dün de zanlılardan Murat Satır, Ahmet Togay, İsmail Yıldız, Reyhan Helvacı, Tayfun Erdem, Hasan Hüseyin Karakaya, Hakan Aran ve Hakan İncin, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 10’a çıkarken, diğer 10 kişinin cumhuriyet savcısınca serbest bırakıldığı bildirildi.

Bu arada AKP heyeti dün Altınovada incelemelerde bulundu, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. AKP İlçe Başkanı Adil Çelik, DTP Milletvekili Emine Ayna ve MHP Milletvekili Ahmet Duran Bulutun beldeye daha önce yaptıkları ziyaretlerin yanlış olduğunu savundu. Çelik,Tabana yönelik bu ziyaretler ülke birliğine zarar verici. Huzura katkıda bulunmamız lazım. Bunlar ülkenin altına dinamit koymaktan başka bir şey değildedi.

Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal da dün sabah saatlerinde Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant ve mahalle muhtarlarıyla durum değerlendirmesi yaptıklarını bildirdi.

İl özel idare müdürlüğü yetkilileri de olaylarda 13 işyeri, 19 ev, 8 aracın zarar gördüğünü bildirdi.

Bu arada beldede güvenlik önlemleri sürüyor. Polis ve jandarma panzerleri sürekli sokakları denetliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler