İspanyol basını, Katalanların elenmesine sevindi

İspanyol basını, Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Barcelona'nın İnter'e elenmesine neredeyse sevindi.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 08:41
Abone Ol google-news

Katalonya ile Madrid arasındaki tarihi çekişme bir kez daha kendisini sporda gösterdi.
AS gazetesi, Real Madrid'in kupa kazandığında kutlamalarını yaptığı Cibeles meydanına atfen ''Cibeles rahat uyuyor'' başlığını kullanırken, Marca gazetesi de ''Mou, bunu hak ettin'' manşetini attı.

Finalin Real Madrid'in stadı olan Santiago Bernabeu'da oynanacak olmasından dolayı Barcelona'nın burada Şampiyonlar Ligi kupası kaldırmasını istemeyen Madridliler, İnter'in finale kalmasıyla memnun oldu.

Maç için yapılan yorumlarda, Motta'nın kırmızı kartla atıldığı pozisyonda Busqutes'in hakemi aldattığı, Pique'nin golünde ofsayt olduğu belirtilerek, ''Uzun bir süre 10 kişi oynayan İnter, Barcelona'ya boş yer bırakmadı. Barça, İnter duvarını aşamadı'' denildi.

İnter'in teknik direktörü Jose Mourinho için ''Nou Camp'ın kralı'' yakıştırması yapılırken, ''Bundan daha düzenli bir şekilde savunma yapmak imkansızdı. Portekizli teknik adam bir lider ve bu maçtan sonra çok fazla ün kazandı. Mourinho, takımına kupa kazandırmayı bilen bir teknik adam, ancak futbolun dışındaki tavrı tartışılabilir'' yorumu yapıldı.

Mourinho, maç sonrası yaptığı açıklamalarda ise yine polemik yarattı. ''Çok fazla kazanan kaybetmesini bilmez. Bu çok zor ve ben bunu daha önceden söylemiştim. Ben çok kötü bir kaybedenim ama bu sefer kaybetme sırası onlarda'' diyen Mourinho, ''Barcelona'nın fazla endişelenmemesini, gelecek yıl yine karşı karşıya gelebileceklerini'' savundu.

''Barcelona'yı gelecekte çalıştırmayı düşünürmüsünüz?'' şeklindeki bir soruya ise Portekizli teknik adam ''hiçbir zaman'' diyerek cevap verdi ve ''Bu kinin sevgiye dönüşeceğine inanacak kadar salak değilim'' diye konuştu.

Bu arada Mourinho'nun maçın ardından sahaya girip kutlama yapmasına kaleci Valdes'in engel olmaya çalışması ve Barcelona yönetiminin İnter'in kutlama yapmasını önlemek için çim sulama makinalarını hemen açması ''utanç verici'' olarak değerlendirildi.

Maçı canlı yayınlayan Madrid'in yerel televizyonu Tele Madrid de, dışarıdan gelen kuvvetli bir sinyalden dolayı maçı yayınlarken teknik arızalar yaşandığını açıklayarak, nereden geldiği belli olmayan sinyalin maç sonrasında hemen bittiğini, bundan dolayı izleyicilerinden özür dilediğini duyurdu.

Öte yandan Katalan gazeteleri ise Pique'nin golünün geç geldiğini ve İnter duvarının aşılamadığını ön plana çıkararak, herşeye rağmen Barcelonalı futbolcuları kutladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler