Erdoğan'dan beraberlik çağrısı

Şehit Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün cenaze törenine katılan Başbakan Tayyip Erdoğan, moral değerlerin yüksek tutulması gereken bir dönem olduğunu belirterek birlik beraberlik çağrısında bulundu. Erdoğan ayrıca, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile yaptığı görüşmeyle ilgili de açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Aktütün Sınır Karakolu'na yönelik terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör'ün Kırıkkale'nin Keskin ilçesi Armutlu köyünde düzenlenen cenaze töreni sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir soru üzerine, hudut karakollarının özellikle fiziki şartlarının çok daha güçlü hale getirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını ve yapılmaya devam edeceğini söyledi.
Terör konusundaki zirvelerin düzenli olarak yapılıp yapılmayacağına ilişkin soruya, Erdoğan, ''Zaten düzenli yapılıyordu'' yanıtını verdi.

Erdoğan, 9 Ekim Perşembe günü terör konusunda olağanüstü bir toplantı daha gerçekleştirileceğini ve durumun tekrar gözden geçirileceğini kaydetti. Erdoğan, ''Biliyorsunuz olayın tek boyutu yok. Olayın sadece güvenlik boyutu yok. Olayın psikolojik, sosyolojik, sosyoekonomik, diplomatik bütün boyutlarını yeniden gözden geçirip atılması gereken adımları süratle, yoğun bir şekilde atacağız'' diye konuştu. Erdoğan, şunları kaydetti:

''Burada en önemli şey, bunu medya vasıtasıyla vermek isterim. Moral değerlerin en zirvede olması gereken dönemdir. Moral değerlerin en yüksekte olması gereken dönemde eğer moral değerlerimiz darbe yerse, özellikle güvenlik güçlerimiz açısından söylüyorum, gerek asker, gerek polis noktasında bu defa kendi içinde moral değerleri zaafa uğrayan güvenlik güçlerinin başarıya nasıl odaklanabileceğini sizler tasavvur edin.
Bu noktada hep beraber, birlik beraberlik içinde, dirliğimizi, düzenimizi güçlü kılmamız lazım. Ve bu konuda yıpratmaya yönelik değil, onarmaya yönelik neler yapabiliriz, bunu düşünmemiz lazım. Bunu da özellikle tüm medya kuruluşlarımızdan yazılı, görsel özellikle rica ediyorum.''

Erdoğan, bir başka soru üzerine, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü dün akşam aradığını hatırlattı. Erdoğan, şöyle devam etti:

''Birleşmiş Milletler, NATO, AB üyesi ülkeler, dönem başkanları, Amerika hepsinin bu noktadaki düşünceleri çok açık, sert bir şekilde terör örgütüne yönelik olarak ortada. Tabii sadece bildiriler işi çözmüyor, bu açıklamalar çözmüyor. Müşterek olarak terör örgütünün bütün finansal kaynaklarına yönelik olarak, oradaki barınma odaklarına yönelik olarak alınması gereken tedbirler de var. Bu konularda tabii kendilerine çağrılarımız var. Bu çağrılara da fiili olarak olumlu cevap bekliyoruz. Bütün bunları da diplomasi başlığı altında bunlarda büyüyecek, büyüyor.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler