Ege rallisi Mayıs'ta İzmir'de

2010 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın dördüncü ayağı olan Ege Rallisi, 8-9 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 11:37
Abone Ol google-news

Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) Başkan Yardımcısı ve Ralli Koordinatörü Enis Alpsoy, Forum Bornova'da düzenlediği basın toplantısında, EOSK tarafından ilki 1990'da mahalli olarak düzenlenen Ege Rallisi'nin 1991'den itibaren Türkiye Şampiyonası'na puan verdiğini belirtti.

Rallinin startının 8 Mayıs'ta 3. kez Forum Bornova'dan verileceğini kaydeden Alpsoy, 332 kilometrelik rallinin servis alanının Pınarbaşı'ndaki İzmir Yarış Pisti olacağını söyledi.
Forum Bornova Müdürü Doğan Alpan da bu yıl da Ege Rallisi'ne destek verdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, ralliye enerjilerini vermeye çalıştıklarını, bu birlikteliğin devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.
 

Ege rallisi

Rallide, 8 Mayıs Cumartesi günü saat 17.30'da Forum Bornova'dan verilecek startın ardından İzmir Yarış Pistinde seyirci etabı gerçekleştirilecek. Yaklaşık 40 otomobilin katılması beklenen Ege Rallisi'nde ekipler 117'si özel, 332 kilometre uzunluğundaki asfalt parkurda mücadele edecek.

Pazar günü iki kısım halinde koşulacak yarışta, İzmir Yarış Pistinde bir seyirci etabı daha yapılacak. Rallide ulusal yarışın dışında mahalli yarışta da 57'şer kilometrelik özel etaplardan oluşan 2 ayrı yarışta mücadele edilecek.

İstanbul'da yapılan Dünya Ralli Şampiyonası'nın içerisinde 3 ayrı yarış olarak yapılan Türkiye Ralli Şampiyonası'nda Fatih Kara lider olarak bulunuyor.

Kara'nın dışında Burak Çukurova, Ercan Kazaz ve Burcu Çetinkaya da favori pilotlar arasında yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler