1 Mayıs'ta İstanbul'daki kapalı yollar

İstanbul Valisi Muammer Güler, Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs 2010 Cumartesi günü 10.00-16.00 saatleri arasında Bayram ve Şenlik kutlamaları için tahsis edildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 29.04.2010 - 13:47
Abone Ol google-news

İstanbul Valisi Muammer Güler, 1 Mayıs'a yönelik alınan güvenlik tedbirleri ve trafiğe hangi yolların kapatılacağını bir basın toplantısı ile açıkladı.

Bu kapsamda 1 Mayıs 2010 günü saat 08.00'den itibaren Mecidiyeköy Metro'dan başlayarak, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi, Taksim Alanı'na girişe kadar olan güzergah araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak, E-5 karayolu ile Piyalepaşa Bulvarı, Fişekhane Dereci Caddesi- Kasımpaşa kullanılacak. Fatih İlçesi Unkapanı(Atatürk) Köprüsü'nden, Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı Bulvarı'nı takiben Taksim Alanı'na kadar olan güzergah da araç trafiğine kapatılacak. Alternatif olarak Atatürk Bulvarı'ndan Unkapanı (Atatürk) Köprüsü'ne girmeden Ragıp Gümüşpala Caddesi'ni takiben Galata Köprüsü üzerinden Kemaraltı Caddesi Beşiktaş veya Bakırköy Sahil Yolu'ndan Atatürk Havaalanı, yine Atatürk Köprüsü'ne girmeden sağdan Kadir Has Caddesi'ne bağlanarak Eyüp kullanılacak.


Trafik akımının verileceği yönler

Valiliğin aldığı tedbir kapsamında yine trafik akımı Abide-i Hürriyet Caddesine verilmezken, akım Hürriyettepe Işıklardan Cevahir Otel istikametine yönlendirilecek. Darülacezeden Hürriyettepe Işıklar istikametine gelen akım ve Bomonti Dereden gelen akım, Cevahir Otel önünden tekrar Darülaceze Caddesi veya Bomonto yönüne yönlendirilecek. Mecidiyeköy'den Halaskargazi Caddesi'ne akım verilmeyecek. Akım, Esentepe istikametine yönlendirilecek. Şişli yönüne gitmek isteyen akım ise, Ergenekon caddesi, Kurtuluş Caddesi ve Dolapdere'ye yönlendirilecek. Dolmabahçe'den Gümüşsuyu'na ve Küçük Çiftlik'e akım verilmeyecek.

Buradan gelecek akım, sahil yönünden Karaköy'e verilecek. Adilbaba(Maçka Taksi) yönünden gelen akım Teşvikiye caddesine yönlendirilecek. Teşvikiye Caddesi'nden Mete Caddesi'ne çıkan tünel kapalı tutulacak. Perşembe Pazarından ve Unkapanı'ndan gelen akım, Şişhane'den kesilip, Kasımpaşa yönüne yönlendirilecek. Tarlabaşı Bulvarına akım verilmeyecek.

Kasımpaşa'dan gelen akım, Unkapanı ve Perşembe pazarına mecburi olarak yönlendirilecek. Dolapdere'den Yedikuyular Divan istikametine akım verilmeyecek. Dolapdere kavşağından (U) dönüşü yaptırılacak. Dolapdere Caddesinden Ömer Hayyam Caddesi'ne akım verilmeyecek. Teşvikiye Caddesi'nden gelen akım, Nişantaşı kavşağından, Rumeli Caddesi'ne verilmeyip, Vali Konağı alt başa yönlendirilecek. Süleyman Seba Caddesi'nden gelen akım, Bayıldım Caddesi'ne verilmeyip, sağa Teşvikiye Caddesi'ne yönlendirecek. Boğazkesen Caddesi trafiğe kapatılacak. Gelen akım Karaköy istikametinden mecburi yön yapılacak. Mebusan Yokuşu trafiğe kapatılırken, Karaköy istikametine doğru mecburi yön yapılacak. Sıraselviler Caddesi'nden gelen akım Cihangir Firuzağa Meydan'dan kesilerek Boğazkesen istikametine yönlendirilecek.

Ambulanslar Firuzağa yönünü kullanacaklar

Ayrıca Atatürk Bulvarı, Ragıp Gümüşpala ayrımı Ragıp Gümüşpala Caddesi Unkapanı ayrımı, Kadıköy İskelesi önü Galata ayrımı, Ragıp Gümüşpala Caddesi Galata Köprüsü ayrımı ihtiyaç halinde kapatılacak. E-5 Kuzey ve Güneyden Mecidiyeköy giriş katılımları ihtiyaç halinde kapatılacak. Trafiğe kapalı olan caddeler, Mecidiyeköy Ortaklar'dan itibaren Halaskargazi Caddesi, Cumhuriyet Caddesi, Yedikuyular Caddesi, Tarlabaşı Bulvarı, Sıraselviler Caddesi, Gümüşsuyu Caddesi, Taşkışla Caddesi, Taşkışla Tünel, Rumeli Caddesi, Abdülhak Hamit Caddesi, Yolcuzade İskender Caddesinden gelen akım, Şişhane Meydanı'ndan Okçu Musa Caddesi, Bankalar Caddesi istikametine yönlendirilecek. Miting alanında bulunan Taksim İlkyardım ve Alman Hastanelerine gelen ambulans ve hastalar Karaköy Firuzağa yönünü kullanacaklar.
 

Funiküler çalışmayacak

Beşiktaş İlçesi Dolmabahçe önü ve İnönü Stadyumu'nun bulunduğu yerden İnönü Caddesi'ni takiben Taksim Alanı'na kadar olan güzergah araç trafiğine kapatılırken, alternatif olarak Beşiktaş-Karaköy-Eminönü Sahil Yolu (Meclisi Mebusan Caddesi) istikametleri kullanılabilecek. Şişli İlçesi Osmanbey'den Taksim arası, Metro başta olmak üzere Taksim Meydanı'na çıkan ve yukarıda belirtilen toplanma ve yürüyüş güzergahlarda tramvay, funiküler sistem, tarihi tramvay vb. araçlar çalışmayacak. Etkinlikle ilgisi olmayan yurttaşlara yönelik herhangi bir seyahat sınırlaması olmayacak. Hastaneler, alışveriş merkezleri gibi yerlerin çalışmaları ile ilgili olarak herhangi bir kısıtlamaya gidilmeyecek. Köprü geçişleri ile deniz ulaşımında herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için gerekli önlemler alınırken, yurttaşların kullanımı için Beşiktaş Eminönü Sahil Bulvarı'nın trafiğe açık olması sağlanacak.


Gösteri amaçlı girişlere kesinlikle izin verilmeyecek

Sıraselviler Caddesi, İstiklal Caddesi ve Kazancı Yokuşu İstikameti'nden Taksim Alanı'na gösteri amaçlı girişlere kesinlikle izin verilmeyecek. İl dışından ve çevre ilçelerden araçları ile birlikte gelecek olan katılımcıların, araçlarını Mecidiyeköy, Şişhane Tarlabaşı Bulvarı üzeri ve İnönü Stadyumu çevresin park etmek suretiyle kortejlerini bu bölgelerde oluşturacak. Ayrıca, aldırılacak etkin emniyet tedbirleri çerçevesinde önceki yıllarda yaşanan bazı müessif olayların tekrarlanmaması için Çevik Kuvvet personeline kişilerle ve gruplarla iletişim teknikleri, stres yönetimi, öfke yönetimi ve kontrolü, insan ve toplum psikolojisi konularını içeren seminerler veriliyor. İl dışından 3 bin 500 çevik kuvvet polisi gelirken, 17 bin 361 personel ve takviyelerle birlikte 22 bin 361 civarında personel etkinliklerde görev alacak.


Güvenlik kontrol noktaları

İstanbul Valiliği'nin aldığı güvenlik önlemleri kapsamında bazı noktalarda arama noktaları oluşturulacak. Bu kapsamda, Şişli Cami önünde toplanacak olan ve Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi istikametinden Taksim Meydanı'na grubun geldiği yerde, TRT binası ile Divan Kavşağı arasındaki otobüs duraklarının bulunduğu yere arama noktası kurulacak. Beyoğlu İlçesi Şişhane'de toplanacak olan grubun, Refik Saydam Caddesi ve Tarlabaşı Caddesi istikametinden Taksim Meydanı'na geleceği, arama noktası Tarlabaşı Bulvarı üzerinde bulunan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde kurulacak. Beşiktaş İlçesi Dolmabahçe'de toplanacak olan grubun, İnönü Caddesi ve Gümüşsuyu istikametinden Taksim Meydanı'na geleceği, arama noktası ise İnönü Caddesi üzerinde bulunan Gümüşsuyu Parkı önü ile Kültür Sokağı çıkmazı arasında oluşturulacak. Taksim Meydanı'nda Atatürk Anıtı ve çevresi ile etkinlik alanının güvenliği sendika konfederasyonlarının görevlendireceği görevliler tarafından alınacak. Konuşma platformunun ve alanın iç güvenliğinden sendika konfederasyonları sorumlu olacak ve görevlendirilecek görevliler tarafından yerine getirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler