Mütteki: İran, ne Irak ne de Afganistan'dır

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, ülkesinin nükleer tesislerine yönelik olası bir saldırıya cevabının "çok ağır ve kesin" olacağını belirterek, "İran, ne Irak ne de Afganistan'dır" dedi. Mütteki ABD ile ilişkilerde Washington yönetiminin mevcut İran politikasındaki değişikliklerin belirleyici olacağını söyledi.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 14:38
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, El Cezire televizyonunun İngilizce servisine, ABD ve İsrail tehditleri, nükleer enerji, Irak'ın durumu, Washington yönetimiyle diyalog konularında değerlendirmelerde bulundu.

İsrail'in, İran'daki nükleer tesislere askeri saldırı düzenleme ihtimaline ilişkin bir soruyu cevaplayan Mutteki, "Siyonist rejim tek başına değil belki, ABD'nin yardımıyla böyle bir eyleme kalkışabilir. Ancak İran'ın karşılığının çok sert olacağı bilinmeli. İran, ne Irak ne de Afganistan'dır" ifadelerini kullandı.

Mutteki, İran'ın barışçıl nükleer enerjiden istifade hakkının resmi olarak tanınması halinde bu sorunun da çözüleceğini belirtti.

ABD ile müzakereleri de değerlendiren Mutteki, Washington yönetiminin mevcut İran politikasındaki değişikliklerin bunda belirleyici olacağını söyledi.

Mutteki, Irak hükümetinin ülkede istikrar ve güvenliği sağlamada daha başarılı olacağının geçen sürede görüldüğünü belirterek, ABD ile güvenlik anlaşmasına ihtiyaç olmadığını kaydetti.
İranlı Bakan, ABD'nin bir an önce Irak'tan çıkması yönündeki çağrılarını yineledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon