Brezilya halkı sandık başına gitti

Brezilya'da halk, 2010'da yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinin denemesi olarak görülen yerel seçimler için sandık başına gitti. 2010 devlet başkanlığı seçimleri öncesinde Devlet Başkanı Luiz İnacio Lula da Silva'nın etkisinin sınanması için bir test olarak görülen yerel seçimlerde halk, 5563 belediyenin başkanlarını ve meclis üyelerini dört yıllığına seçmek üzere oy verdi.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 15:24
Abone Ol google-news

128 milyondan fazla seçmenin oy vermeye çağrıldığı belediye seçimleri için tamamı elektronik sandıkla donatılmış 94 bin seçim bürosunda oy verme işlemi yerel saatle 17.00'de (TSİ: 23.00) sona erdi.

Ülkedeki, 200 binden fazla nüfusa sahip 79 kentte, eğer hiçbir aday mutlak çoğunluğu alamazsa, ikinci tur seçimler 26 Ekimde yapılacak.

Kamuoyu yoklamalarına ve siyasi analizcilere göre, 1980'de eski metal işçisi Devlet BaşkanıLula da Silva tarafından kurulan solcu İşçi Partisi ve hükümetteki koalisyon ortakları oylarını arttıracaklar.

Yerel seçimlerden, İşçi Partisi bu başarıyla çıkarsa, 3. kez seçilmesi olanaksız Devlet Başkanı Lula'nın popülaritesi teyit edilmiş ve istediği bir adaya desteğini verebileceğini göstermiş olacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler