İsrail: Barış süreci devam edecek

İsrail Dışişleri Bakanı, Kadima Partisi'nin lideri Tzipi Livni, Kudüs'teki "politika ve strateji" konulu konferansta Filistinlilerle barış sürecinin devam edeceğini söyledi. Konferansta bulunan Filistin Yönetimi Dişişleri Bakanı Riyad Malki ise endişelerinin arttığını belirttiği konuşmasında, özellikle ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine değinerek, "Kimin başkan olacağını görmeyi bekliyoruz" dedi.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 19:17
Abone Ol google-news

İsrail Dışişleri Bakanı, yeni koalisyon hükümetini kurma çalışmalarını sürdüren Kadima Partisi'nin lideri Tzipi Livni, Livni Kudüs'te, Dışişleri Bakanlığı bünyesinde düzenlenen, "politika ve strateji" konferansının açılışında konuştu. Livni yaptığı konuşmada, geçen yıl kasım ayından bu yana devam eden ABD destekli, Filistinlilerle barış sürecine atıfta bulunarak, "Annapolis devam edecek" dedi.

Konferansın açılış bölümünde, İsrail ve Filistin'i ziyaret eden Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, ABD'nin yeni İsrail Büyükelçisi James Cunningham, Almanya'nın eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer ile Filistin Yönetimi Dişişleri Bakanı Riyad Malki de yer aldı.

 

Malki: 'Yeni ABD başkanının belli olmasını bekliyoruz'

Filistin Yönetimi Dişişleri Bakanı Riyad Malki, gelecek aylara ilişkin tereddütlerinin arttığını belirttiği konuşmasında, özellikle ABD'de yapılacak başkanlık seçimlerine değinerek, "Kimin başkan olacağını görmeyi bekliyoruz" dedi. Riyad Malki, ABD başkan adayları Barack Obama ile John McCain arasında, Orta Doğu barış süreci ve İsrail-Filistin sorunu konusunda büyük farklılıklar olduğunu söyledi.

 

Konferansın amacı

Bu arada, Livni ve Dışışleri Bakanlığı Müsteşarı General Aaron Abramovich'in konferanstaki asıl hedeflerinin, bakanlığın askeri ve dış politika kararlarında Askeri İstihbarat, İç Güvenlik servisi Şin Bet, Mossad ve Savunma Bakanlığı kadar söz sahibi olmasını sağlamak olduğu belirtiliyor.

Üst düzey Dışişleri yetkilileri, Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, askeri kuruluşların kabine ve güvenlik kabinesine yönelik tavsiyeleriyle ilgili hakimiyetini kırmanın amaçlandığını kaydettiler.

3 gün sürecek konferanstan sonra hazırlanacak dış politika değerlendirmeleri ve tavsiyelerin, onay için güvenlik kabinesine sunulacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler