Obama'ya şike suçlaması

ABD'de Cumhuriyetçi Parti yetkilileri, Demokrat Parti başkan adayı Obama'nın seçim kampanyası için federal sınırların üzerinde ve yasa dışı olarak yabancılardan bağış kabul ettiği iddiasıyla şikayette bulunacak. Obama'nın seçim kampanyasında 468 milyon dolardan fazla bağış toplandığı bildiriliyor.

Yayınlanma: 05.10.2008 - 21:15
Abone Ol google-news

ABD'de Cumhuriyetçi Parti yetkililerinin, Demokrat Parti'nin başkan adayı Barack Obama'nın seçim kampanyası için federal sınırların üzerinde ve yasa dışı olarak yabancılardan bağış kabul edildiği iddiasıyla şikayette bulunacağı bildirildi.

Cumhuriyetçi Parti'nin ulusal komite yetkilileri ellerinde, Obama'nın seçim kampanyasına bağışta bulunan yabancıların bir listesi olmadığını, iddialarının büyük ölçüde, biri muhafazakar bir internet sitesi olan basın yayın organlarında çıkan haberlere dayandığını söyledi.

Komite başkanı Sean Cairncross, gazetecilere yaptığı açıklamada, Federal Seçim Komisyonu'ndan, Obama'nın seçim kampanyasına yapılan bağışların incelenmesini isteyeceklerini kaydetti.

Cairncross, seçim kampanyasında 200 dolardan az bağış yapanlarla ilgili ayrıntılı bilgi verme zorunluluğu bulunmaması nedeniyle Obama'ya bağış yapanların çoğu hakkında fazla bilgi bulunmadığını ifade etti.

Obama'nın seçim kampanyasında 468 milyon dolardan fazla bağış toplandığı bildiriliyor. Bu paranın yaklaşık yarısının ufak çaplı bağışlardan oluşması da Obama'nın seçim kampanyası sorumluları tarafından gurur verici bir unsur olarak niteleniyor.

Cumhuriyetçi partililerin iddialarıyla ilgili Demokrat partililer tarafından henüz bir açıklama yapılmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler