Gazetelerde Bugün

Gazeteler, bugün ilk sayfalarını Hakkâri'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu'na PKK tarfından yapılan saldırıda şehit olan askerlerin cenaze törenlerine yer verdi. Cumhuriyet haberi, "Yürekler yangın yeri" başlığı ile duyururken diğer gazeteler "Yeter artık, bitsin artık ", "'Babamı bana geri verin", "Türkiye ağlıyor " gibi başlıklarla haberi ilk sayfalarında verdi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 06:21
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Yürekler yangın yeri

Türkiye’nin yüreği dün on beş şehit için dağlandı. Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler Eskişehir, Kırıkkale, İstanbul, Erzurum, Adana, Denizli, Antalya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Siirt, İzmir ve Artvin’de gözyaşlarıyla toprağa verildiler. Eskişehir’deki törene katılan Cumhurbaşkanı Gül, camiye girerken protestoyla karşılaştı. Binlerce kişi “Tayyip oğlunu askere gönder”, “Katil PKK, işbirlikçi AKP” sloganları attı. Başbakan Erdoğan’ın İzmir’deki cenazeye gönderdiği çelenk de tepki çekti.

 

 

HÜRRİYET

Bayraktepe Destanı


Aktütün Karakolu'nu korumak üzere Bayraktepe'de görev yapan 62 askerin başındaki 6 komutandan 5'i ilk ateşte yaralandı, ama öteki askerler takviye yetişene kadar kahramanca direnerek karakola saldırıyı engelledi.


 

MİLLİYET

Dünyadan en sert tepki


PKK saldırısına dünyadan görülmemiş bir tepki geldi. Birleşmiş Milletler'den ABD'ye, İngiltere'den İsveç'e kadar hükümetler ve örgütler terörü lanetledi.


 

RADİKAL

Yeter artık, bitsin artık


Aktütün şehitlerini 100 binler uğurladı. Acı dolu bir baba, neredeyse 20 yıldan fazladır tekrarlanan soruyu bir bakana soruyordu: Bu kaçıncı baskın, niçin önlem alınmıyor?...

 


TERCÜMAN

Konuşun kahpeler

İçimizdeki ve dışımızdaki hainler ile bazı bölücü kalemlerin, "Demokratik yollar denensin" sözlerine karşılık şehit yakınları, "Bunların hepsi idamlık" diye haykırdı.


 

AKŞAM

5 karakol taşınıyor


Ve 15 şehitten sonra sınırı geciken neşter... Genelkurmay 2'nci Başkanı Org. Iğsız, 'Bugüne kadar mali imkanlar yetmedi' diyerek Aktütün dahil 5 karakolun daha güvenli yere taşınacağını açıkladı.


 

POSTA

'Babamı bana geri verin'


PKK'nın Aktütün Karakolu'na düzenlediği saldırıda şehit olan 15 askerimiz dün toprağa verilirken gözyaşları sel oldu çağladı. Şehit Piyade Uzman Çavuş Cahit Yıldırım'ın Erzurum'daki cenaze töreninde 8 yaşındaki kızı Senasu'nun "Bana babamı geri verin" diyerek ağlaması ise yürekleri dağladı.


 

VATAN

Türkiye ağlıyor


Aktütün'de şehit düşen 15 vatan evladı dün Türkiye'nin dört bir yanında onbinlerin katıldığı askeri törenlerle toprağa verilirken gözyaşları sel oldu.

 

 

STAR

25 yılda ilk defa


Aktütün Karakolu'nu hedef alan ve 15 askerin şehit olduğu beşinci saldırı üzerine eleştirilere muhatap olan Genelkurmay'dan özeleştiri. Tehdit altındaki 5 karakolun yeri değiştiriliyor.
 



SABAH

Türkiye tek yürek


Onbinler, kahpe saldırıda şehit düşen askerlerin cenazesinde sokaklara aktı.

 

 

YENİ ŞAFAK

70 milyon tek yürek

Aktütün Jandarma Karakolu'nda şehit düşen askerler onbinler tarafından gözyaşlarıyla uğurlandı. Cenazelerde "Türk-Kürt kardeştir" sloganları atıldı.
 



ZAMAN

Kahramanları yüreğimize gömdük


Cumhurbaşkanı Gül, şehit hasan Önal'ı Eskişehir'de son yolculuğuna uğurlarken, şehit Hasan Aygör'ün Kırıkkale'deki cenazesine Başbakan Tayyip Erdoğan ve Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner katıldı. Siirtliler ise şehit Davut İlbaş'ı Kürtçe ağıtlarla toprağa verdi.





 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler