Asayiş şube müdürü zehirlenme sonucu öldü

Sıvas'ta kaldığı lojmanda şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybeden Sıvas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Çetin'in (44) cenazesi, memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde toprağa verildi.

Yayınlanma: 02.05.2010 - 07:32
Abone Ol google-news

Sıvas Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muzaffer Çetin'in cenazesi önce Sivas'tan Sorgun'un Çay Mahallesi'ndeki evi önüne getirildi, ardından Salihpaşa Camisi'ne götürüldü.

Camide kılınan cenaze namazına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Sivas Valisi Ali Kolat, Sivas İl Emniyet Müdürü A. Kemal Seyhan, Yozgat İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, Sorgun Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, Çetin'in ailesi ve yakınları ile çok sayıda seveni katıldı.

İl Müftüsü Nuh Korkmaz'ın kıldırdığı cenaze namazı sonrasında Çetin'in naaşı İlçe Mezarlığına götürülerek, aile mezarlığına defnedildi.

Cenazede fenalık geçiren Çetin'in bazı yakınlarına doktor müdahale etti.

Evli ve 2 çocuk babası Çetin'in hizmet süresini doldurduğu, emeklik için hazırlık yaptığı öğrenildi.


Çetin için tören düzenlendi


Ailesiyle yaşadığı Yenişehir Mahallesi'ndeki Şehit Ali Yüce Polis Merkezi'nin üst katındaki lojmanda şofbenden sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamını yitiren Muzaffer Çetin'in (44) cenazesi, Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Morgu'nda yapılan otopsinin ardından ambulansla Ulu Cami'ye getirildi.

Evli, 2 çocuk babası Çetin'in Türk bayrağına sarılı cenazesi, tören mangasındaki polislerin omuzunda taşınarak cami avlusundaki musalla taşına konuldu. Çetin'in cenaze namazı, Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce yapılan saldırıda şehit olan Sıvaslı Komando Er Ahmet Eyce'nin cenaze namazının ardından kılındı. 20 yıllık polis olan Çetin'in cenazesi, namazın ardından İl Emniyet Müdürlüğü binasına götürüldü. Çetin için Emniyet Müdürlüğü binası önünde tören düzenlendi.

Yasin-i Şerif okunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Çetin'in öz geçmişi okundu.

Törende, Çetin'in eşi Şule, kızları Hümeyra ve Kübra ile akrabaları ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Bazı emniyet personeli de gözyaşlarına hakim olamadı.

Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, törende yaptığı konuşmada, 2009 yılı Temmuz ayında kentte göreve başladığını ve çalışma arkadaşları olarak da asayişte merhum Muzaffer Çetin'i görevlendirdiğini belirterek, ''İyi ki yapmışım. Benim çalışma prensiplerime uygun, dürüst, çalışkan, iyi bir aile reisi, iyi bir baba, vatanını milletini seven, saygılı, meslektaşlarına sevgi dolu, bilgili bir arkadaşımızdı. Vatandaşa yapmış olduğu hizmeti, hakka yapmış olduğu hizmet olarak değerlendirip, gece saat mefhumu düşünmeden geç saatlere kadar hem kendisini, hem ekibini ayakta tutan ve mesaisine zamanında gelen değerli bir kardeşimizdi'' dedi.

''Her canlının bir gün ölümü tadacağını'' dile getiren Seyhan, şunları kaydetti: ''Bu değişik vesilelerle oluyor. Bununla ilgili, hem teşkilatımı, hem vatandaşları soba zehirlenmesi, şofben zehirlenmeleri üzerinde o kadar uyarmama rağmen, kader Muzaffer Çetin'i de bir şofben zehirlenmesi neticesi aramızdan aldı. Ama evlatları, hanımı, yakınları bizim kardeşlerimizdir. Ömür boyu burada olduğumuz sürece her türlü ihtiyaçlarına destek vereceğiz. Allah bir daha böyle bir acıyı ne teşkilatıma, ne de Sivas'a yaşatmasın.''

Konuşması sırasında duygulanan Seyhan, ''Muzaffer kardeşimi, ben geç buldum, ama çabuk kaybettim, ömür böyle işte, ruhu şad olsun. Sevenlerine ve ailesine baş sağlığı diliyorum. Allah bir daha böyle acı göstermesin'' diye konuştu.

Törende, Sıvas Müftüsü Yusuf Şahin'in okuduğu duanın ardından ''helallik'' alındı. Çetin'in cenazesinin bulunduğu ambulansın emniyet müdürlüğü binası önünden geçişi sırasında polisler hep birlikte selam durdular.

Törene, Sıvas Valisi Ali Kolat, Sıvas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Tokat Jandarma Bölge Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Bulut Ömer Mimiroğlu, Sıvas İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Arslan, Vali Yardımcıları, Emniyet Müdür Yardımcıları, diğer protokol üyeleri, Sıvasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile polisler, gaziler ve Çetin'in sevenleri katıldı.

Turkcell Süper Lig'de bugün akşam oynanacak Sıvasspor-Kasımpaşa maçını yönetmek üzere Sıvas'a gelen ve Polisevi'nde kalan hakem Yunus Yıldırım ile yardımcıları Asım Yusuf Öz, Hüseyin Fidan ve Ali Şalk da törene katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler