9 günlük tatilde trafikte 146 kişi öldü

9 günlük bayram tatili süresince yurt genelinde meydana gelen trafik kazalarında 146 kişi öldü, 649 kişi yaralandı. Bayram tatilinde en çok ölümlü trafik kazasının yaşandığı gün, tatilin son günü oldu. Kazaların nedeni yine aşırı hız, dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanımı.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Tatil öncesi yapılan tüm uyarılar ve alınan tedbirlere rağmen 9 günlük bayram tatilinin trafik kazası bilançosu ağır oldu. Bayram tatili süresince trafikte 146 kişi öldü, 649 kişi yaralandı. En çok ölümlü trafik kazasının yaşandığı gün, tatilin son günü oldu. Pazar günü saat 18.00'e kadar yurdun değişik bölgelerinde meydana gelen 18 kazada, 31 kişi öldü, 59 kişi yaralandı.

Yetkililer, Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, kaçakları taşıyan kamyonetin devrilmesi sonucu 18 kişinin öldüğünü ve 25 kişinin de yaralandığını belirterek, kazanın trafik bilançosunun artmasında etkili olduğunu kaydetti.

 

Kazaların nedeni dikkatsizlik ve aşırı hız

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Celal Uzunkaya, bayram tatili öncesi tüm yurt genelinde yoğun bir denetim yapıldığını, buna rağmen uyarılara ve kurallara uymayan bir çok sürücünün kazalara neden olduğunu söyledi.

Tatil süresince yurt genelindeki tüm trafik ekiplerinin karayollarında denetimlere devam ettiği ve çalışmaların merkezden yönlendirildiğini belirten Uzunkaya, ''Bayram öncesi yaptığımız çalışma ile trafik kazalarının yoğun olduğu illerdeki denetimleri bizzat yönetmeleri için merkezden daire başkanı ve emniyet müdürü düzeyinde 16 ekip gönderdik'' dedi.

Trafiğin yoğun olduğu karayollarının da arife günü ve tatilin son iki günü boyunca 3 ayrı helikopterlerle denetlendiğini kaydeden Uzunkaya, tatil süresince yaşanan trafik kazalarına ait istatistiklerin bir kaç gün içinde değerlendirileceğini belirtti.

Uzunkaya, tatil süresince yaşanan trafik kazalarının bir çoğunun, aşırı hız, dikkatsiz ve tedbirsiz araç kullanımı ile sürücülerin yol ve hava şartlarına duyarsız olmalarından kaynaklandığını sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler