Yürekler yangın yeri

Şemdinli’deki Aktütün Karakolu'nda şehit düşen askerler yurdun dört bir yanında düzenlenen törenlerle toprağa verildi. Eskişehir’deki törene katılan Cumhurbaşkanı Gül, camiye girerken protestoyla karşılaştı. Binlerce kişi “Tayyip oğlunu askere gönder”, “Katil PKK, işbirlikçi AKP” sloganları attı.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 06:52
Abone Ol google-news

Türkiye’nin yüreği dün on beş şehit için dağlandı. Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakolu’na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler Eskişehir, Kırıkkale, İstanbul, Erzurum, Adana, Denizli, Antalya, Kocaeli, Mersin, Osmaniye, Siirt, İzmir ve Artvin’de gözyaşlarıyla toprağa verildiler. Eskişehir’deki törene katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, camiye girerken protestoyla karşılaştı. Binlerce kişi “Tayyip oğlunu askere gönder”, “Katil PKK, işbirlikçi AKP” sloganları attı. Başbakan Erdoğan’ın İzmir’deki cenazeye gönderdiği çelenk de tepki çekti.

 

Bakan Akdağ 'Sessiz' kaldı

Şehit Uzman Çavuş Cahit Yıldırım için Erzurum’da düzenlenen tören öncesinde Bakan Recep Akdağ’la görüşen baba Nurettin Yıldırım, “Geri getirmemiz mümkün değil. İhmal mi var? Bu karakol kaçıncı kez basıldı? Niye tedbir alınamıyor?” diye sordu. Yıldırım’ın sözleri karşısında Akdağ sessiz kaldı. Şehit jandarma er Oktay Karakelle için İstanbul’da düzenlenen törende amcası ağlayarak Sabrımızı taşırdılar diye bağırdı. Şehit jandarma komando er Halil İbrahim Aralık’ın annesi ise Denizli’de Bana da silah verin, ben de gideceğim diyerek ağladı. 

Hakkârinin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Karakoluna PKKli teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerler memleketlerinde düzenlenen törenlerle gözyaşları içinde toprağa verildiler.

Şehit Astsubay Hasan Önal için Eskişehirde Reşadiye Camiinde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Atilla Işık da katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Bakan Unakıtan ile AKP Eskişehir milletvekilleri cenaze namazı başlarken cami avlusuna girdiler. Bu sırada binlerce kişi hep bir ağızdan yuhçekerken, Tayyip oğlunu askere gönder”, “Katil PKK, işbirlikçi AKPsloganları attı. Cenaze namazından sonra da kalabalığın AKPlilere yönelik protestoları sürdü.

 

Erdoğan: Kayıp askerler aranıyor

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aygör için Kırıkkalenin Keskin ilçesi Armutlu köyünde düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ve binlerce kişi katıldı. Aygörün ailesi Türk bayrağına sarılı tabutun başında uzun süre gözyaşı dökerken, törene katılanlar Şehitler ölmez, vatan bölünmezsloganları attı. Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Erdoğan, moral değerlerin yüksek tutulması gereken bir dönemde olunduğunu belirterekOlayın sadece güvenlik boyutu yok. Olayın psikolojik, sosyolojik, sosyoekonomik, diplomatik bütün boyutlarını yeniden gözden geçirip atılması gereken adımları süratle, yoğun bir şekilde atacağızdiye konuştu. Erdoğan, haber alınamayan iki askeri arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

 

Çağlar Abi nereye gittin

Şehit olan jandarma er Oktay Karakelle (20) ve Çağlar Mengü (20) için İstanbul Maltepedeki Yusuf Ziya Üçüncü Camisinde dün askeri tören düzenlendi. Şehit erler Karakelle ve Mengünün cenazelerinin camiye getirilişi sırasında İstiklal Marşını okuyan yurttaşlar teröre lanet yağdırdı. 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergun Saygun, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Feyyaz Öğütçünün de katıldığı cenaze töreninde Karakelle ve Mengünün ailelerinin tabutları başındaki görüntüleri ise yürekleri dağladı. Karakellenin amcası Mustafa Karakelle, ağlayarak Sabrımızı taşırdılardiye bağırdı. Er Mengünün teyzesi Derya Zengin de yeğeninin tabutuna sarılarak bir süre ağladı. Mengünün yeğeni Kaan Zenginin Çağlar ağabey nereye gittin? Geri gel, bizi bırakmasözleri üzerine ise çevredekiler gözyaşlarını tutamadı. Şehit er Karakelle Kartal Soğanlı Mezarlığında, şehit Er Mengü ise Karacaahmet Mezarlığında toprağa verildi.

 

Hükümete protesto

Şehit Uzman Çavuş Oğuz Onur İlgen için dün Adana Sabancı Merkez Camiinde düzenlenen törende şehidin annesi Deniz Wilson, kız kardeşi Sevcan İlgen gözyaşlarına boğuldu. Baba Ata İlgen ise güçlükle ayakta durdu. Törene katılan binlerce kişi de, Şehidim hakkını helal et bize”, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Hükümet uyuma askerine sahip çık sloganları attı.

Şehit Piyade Çavuş İlhan Küçüksolak için Kocaelinin Çayırova ilçesindeki Çoban Mustafapaşa Camisinde düzenlenen törende ailesi uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Binlerce kişi terör örgütünü lanetlerken şehidin cenazesi Gebze Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler