Şehitlerimizi uğurluyoruz

Terör saldırıları sonucu şehit olan askerlerimiz memleketlerinde son yolculuklarına uğurlandı.

Yayınlanma: 02.05.2010 - 12:01
Abone Ol google-news

Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki mayın patlaması sonucu şehit olan piyade er Halil İbrahim Ertaş'ın cenazesi, Akhisar Devlet Hastanesi morgundan araç konvoyu eşliğinde Karayakup köyüne getirildi.

Köy camisindeki cenaze törenine Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Şenol, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semra Öncü, Jandarma Alay Komutanı Albay Mürsel Şahin, Manisa Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Manisa İl Genel Meclisi Başkanı Dursun Ali Yıldız, üyeler, bazı ilçelerin belediye başkanları ve yurttaşlar katıldı.

Şehidin babası Mustafa ve annesi Gülümser Ertaş ile 4 kız kardeşi yurttaşlarca teskin edildi.
Vali Güvenç ile Orgeneral Kıvrıkoğlu, köy camisinden mezarlığa kadar baba Mustafa Ertaş'la yürüdü. Tören boyunca, yurttaşlar, terör örgütünü lanetleyen sloganlar attı.

Şehit Ertaş'ın cenazesi, köy mezarlığında toprağa verildi. Bu arada, cenaze namazının, havanın sıcak olması nedeniyle Manisa Müftülüğünün onayıyla öğle namazı beklenmeden kılındığı bildirildi.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Şehit Hasan Özüberk toprağa verildi

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan karakol komutanı Jandarma Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk'in cenazesi memleketi Kilis'te toprağa verildi. Şehit için Tekye Camisi ve Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenlere binlerce kişi katıldı.

Başçavuş Özüberk'in cenazesi, Kilis Devlet Hastanesinden alınarak konvoy eşliğinde Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokağı'ndaki baba evine, ardından Tekye Camisine getirildi. Şehidin babası İsmail, annesi Sultan, eşi Çiçek, oğlu Metehan ve kızı Nehir Özüberk ile yakınları, tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Tekye Camisinde kılınan cenaze namazına şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Kilis Valisi Turhan Ayvaz, Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Şendoğan Karakuş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, askeri ve idari erkan ile çok sayıda yurttaş katıldı.

Cami avlusuna sığmayan yurttaşlar, cami ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki geniş alanda saf tutup cenaze namazı kıldı. Şehidin cenazesi camiden meydana götürülürken çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu yurttaşlar büyük bir Türk bayrağı açtı ve terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Şehit için Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende, şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan konuşma yaptı.

Şehit Özüberk'in cenazesi, törenin ardından askerler tarafından bir süre omuzlarda taşındı ve cenaze aracına konularak şehitliğe götürülüp toprağa verildi.

Şehitlikte, Vali Ayvaz, tabutun üzerindeki Türk bayrağı ve şehidin fotoğrafını acılı eş Çiçek ve oğlu Metehan Özüberk'e verdi.

 

Şehit Teğmen Altunoğlu'nun cenazesi Samsun'a getirildi

Diyarbakır'ın Lice ilçesinin kırsal kesiminde güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Piyade Teğmen Ahmet Altunoğlu'nun cenazesi memleketi Samsun'a getirildi.

Diyarbakır'dan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait askeri uçakla Samsun Çarşamba Havaalanı'na getirilen Altunoğlu'nun cenazesi törenle karşılandı. Törene, şehidin yakınları, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Garnizon Komutanı Tümgenaral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, askeri erkan, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Vali Güzeloğlu, törene katılan ve ayakta durmakta güçlük çeken şehidin babası Mehmet Altunoğlu'nun koluna girerek teselli etmeye çalıştı.

Ahmet Altunoğlu'nun cenazesi Askeri Hastanenin morguna götürülmek üzere hava alanından çıkarılırken vatandaşlar terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

Şehit Altunoğlu'nun yarın Büyük Cami'de öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından törenle Garnizon Şehitliği'nde toprağa verileceği öğrenildi.

 

Şehit er Adem Şimşek'in cenazesinde gözyaşları sel oldu

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Jandarma Er Adem Şimşek'in (21) cenazesi yaklaşık bin araçlık konvoy eşliğinde Dalaman'dan Fethiye'ye getirildi.

Şehit Şimşek'in cenazesi askeri uçakla Dalaman Askeri Havaalanı'na getirildi. Şehidin naaşı, burada Dalaman Kaymakamı Ahmet Deniz, Muğla İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Karataş ile anne ve babası tarafından karşılandı.

Cenazesi daha sonra ambulansla alınarak Fethiye'nin Eşen beldesi Alaçat köyüne gönderildi.

Şehide bin araçlık konvoy eşlik etti

Hava alanından çıkan şehit askerin bulunduğu ambulansa, Türk bayrakları taşıyan vatandaşların bulunduğu yaklaşık bin araçlık konvoy Alaçat köyüne kadar eşlik etti.
Yol boyunca yurttaşlar tarafından durdurulan konvoy, yaklaşık 2.5 saatte şehit askerin köyüne ulaşabildi.

Şehit askerin köyünden geçen Fethiye-Kaş çevre yolunu ulaşıma kapatan yurttaşlar, terör örgütünü protesto ettiler.


Gözyaşı sel oldu

Şehidin cenazesi, izdiham nedeniyle evinin bahçesine güçlükle ulaştırıldı. Türk bayrağına sarılı tabut üzerinde gözyaşı döken şehidin babası Ramazan, annesi Müzeyyen ve 12 yaşındaki kız kardeşi Havva Şimşek'e başsağlığı dileyen Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, acılı aileyi teselli etmeye çalıştı.

Ramazan Şimşek, oğlunun fotoğrafını elinden bırakmadı.

 

Şehit Komando er Ahmet Eyce toprağa verildi

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Komando Er Ahmet Eyce'nin cenazesi, Sıvas'ta toprağa verildi.

Şehit Eyce'nin cenazesi, Elazığ Asker Hastanesi'nde düzenlenen törenin ardından askeri uçakla Sıvas Havaalanı'na getirildi. Türk bayrağına sarılı şehit cenazesini, hava alanında ailesi ve yakınlarının yanı sıra Sıvas Valisi Ali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Muammer Bayram, Belediye Başkan Vekili Mustafa Çimen ve diğer yetkililer karşıladı.

Ambulansla Askeri Hastaneye götürülen şehit cenazesi, daha sonra ''helallik'' alınmak üzere Kılavuz mevkisindeki TOKİ evlerindeki baba evine götürüldü. TOKİ evlerinin girişindeki çok sayıda yurttaş tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan cenaze, buradan şehidin evine kadar konvoy eşliğinde taşındı.

Gazilerin de katıldığı yürüyüşün ardından şehidin cenazesi evinin önüne getirildi. Bu sırada şehit yakınları ve yurttaşların gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Müftü Yusuf Şahin'in kıldırdığı cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına konan Ahmet Ayce'nin cenazesi, kortej eşliğinde Cumhuriyet Meydanı'na kadar götürüldü.

Şehit Ahmet Eyce'nin cenazesi, Yukarı Tekke Mezarlığı'nda toprağa verildi.

 

Şehit Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit toprağa verildi

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (28) cenazesi Kayseri'de düzenlenen törenle toprağa verildi.

Hunat Camisindeki cenaze törenine, şehidin ailesi, yakınları, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, CHP Kayseri Milletvekili Mehmet Şevki Kulkuloğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Özden Bayram Argüz, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Ali Demiral, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve çok sayıda protokol üyesi katıldı.

Hava yoluyla Kayseri'ye getirilen şehidin naaşı, cenaze namazının ardından bir süre askerlerin omuzunda taşınarak top arabasına konuldu. Türk bayraklarıyla donatılan kortej eşliğinde bir süre top arabasında taşınan Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in naaşı, daha sonra Büyükşehir Belediyesine ait cenaze taşıma aracı ile Garnizon Şehitliğine götürüldü.

Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı törende, Ankara Emniyet Müdürlüğüne bağlı çevik kuvvet ve özel tim polisleri de görev yaptı.

Terör örgütü aleyhine sloganlar atarak şehitliğe doğru yürümek isteyen yurttaşlar ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler