Mutteki: Saldırı olmayacağına inanmıyorum

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, Tahran yönetiminin bir Amerikan ya da İsrail saldırısı olacağına inanmadığını söyledi. Mutteki, gazetecilerin "ABD ya da İsrail'in, askeri nükleer program geliştirmekle suçlanan ülkesine askeri operasyon düzenleyeceğine inanıyor musunuz" sorusuna, ''Hayır'' yanıtını verdi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 07:09
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki; ABD'yi, Temmuz ayında Avrupa'da İran ile yapılan müzakerelere Dışişleri Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinden William Burns'ü gönderme kararı nedeniyle kutladı ve bu kararı ''gerçekçi bir önlem'' olarak niteledi.

William Burns, İran ve AB adına İran'ın nükleer programıyla ilgili müzakereleri yürüten İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri Said Celili ve AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana'nın İsviçre'nin Cenevre kentinde 19 Temmuz'da yaptığı görüşmeye ABD'yi temsilen katılmıştı.

Batı, İran'dan uranyum zenginleştirmeyi durdurmasını talep ederken, İran nükleer enerji programının bir parçası olan uranyum zenginleştirmeyi "kırmızı çizgileri" olarak görüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler