Suça bulaşan çocuklar

Sokakta çalışan çocuk sayısının da düştüğü Diyarbakır'da, çalışan çocuk sayısının belirlenmesi için alan çalışması yapılacak. Diyarbakır Sosyal hizmetler İl Müdürü Oktay Taş: ''2006 yılında 504 olan suça bulaşan çocuk sayısı 2007 yılında 316'ya geriledi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:44
Abone Ol google-news

Suça bulaşan çocuk sayısında azalmanın olduğu Diyarbakır'da, sokakta çalışan çocuk sayısının da düştüğü bildirildi. Sokakta çalışan çocuk sayısının belirlenmesi amacıyla Ekim ayı içerisinde alan çalışmasına başlanacak.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre, Diyarbakır'da kapkaç ve suça bulaşan çocukların sayısında yüzde 36'lık bir düşüş yaşandığını belirterek, amaçlarının, kentte suça bulaşan hiçbir çocuğun kalmaması olduğunu söyledi.

Çocukları sokaktaki tehlikelerden uzaklaştırmak için birçok proje gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Taş, ''Çocuğu, sokakta bekleyen birçok tehlike var. Çocuk suç ile sokaktayken tanışıyor. Bu amaçla sokakta çalışan çocukları tehlikelerden uzaklaştırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu çalışmalarımızın da bir sonucu olarak kapkaç, yankesicilik ve gasba bulaşan çocuklar gün geçtikçe azalıyor. 2006 yılında 504 olan suça bulaşan çocuk sayısı 2007 yılında yüzde 36'lık bir düşüşle 316'ya geriledi'' dedi.

 

"Suça bulaşan çocuklar rehabilite edilecek"

Taş, Diyarbakır'da suça bulaşan çocukların rehabilitasyonuna yönelik hizmet verecek olan ''Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'' projesinin 2007-2008 Devlet Planlama Yatırım Programı'na alındığını ifade ederek, projenin fiziki yapısı ile ilgili ihalenin gerçekleştirildiğini belirtti.

Projenin onaylanmasıyla çalışmalara hemen başlanacağını ve merkezi 2009 yılının sonunda hizmete açmayı planladıklarını ifade eden Taş, ''Koruma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi''nin hizmete girmesi ile suça bulaşan çocukların rehabilitasyonunda büyük bir aşama kaydedileceğini bildirdi.

Çocuğun erken yaşta sokakla tanışmasının çocuğu suça iten sebeplerin başında geldiğini dile getiren Taş, sokakta çalışmak amacıyla küçük yaşlarda sokakla tanışan çocukların birçok tehlike ile de karşı karşıya kaldığını vurguladı.

 

"Amacımız, çocuğun sokakta çalışmasını önlemek"

Taş, amaçlarının çocuğu sokakta çalışmaya iten nedenleri ortadan kaldırarak, çocukların sokakta çalışmasını önlemek olduğunu belirterek, bu kapsamda yürütülecek çalışmalara ışık tutmak üzere 2006 yılında sosyal hizmetler, sağlık ve milli eğitim müdürlüğü ile Büyükşehir belediyesi tarafından bir alan çalışması gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Oktay Taş, bu çalışmayla sokakta çalışan çocuk sayısını 3 bin 302 olarak tespit ettiklerini söyledi.

Çocuk Gençlik Merkezi ve oluşturulan mobil ekiplerin kentteki incelemelerini sürdürdüğünü ve son iki yıl içerisinde sokakta çalışan çocuk sayısında düşüş yaşandığını gözlemlediğini dile getiren Taş, şöyle dedi: ''Sokakta çalışan çocuk sayısının yeniden belirlenmesi amacıyla Ekim ve Kasım aylarında alan çalışması yapacağız. Kent merkezinde çocukların ağırlıklı çalıştığı alanlarda 3'er kişilik ekiplerle sokakta çalışan çocukları tespit ederek onlarla birebir görüşme yapacağız.

Bu çalışma sonrasında elde edilecek sonuçlar doğrultusunda bugüne kadar hayata geçirdiğimiz çalışmaları da gözden geçirme imkanı bulacağız. Alan çalışmasında çocuğu sokağa iten sebepler ve çocukların sokağa neden yöneldiği gibi konularda da araştırma yapacağız. Tespit çalışması sonucunda elde ettiğimiz sonuçlara göre sokakta çalışan çocuk sorununu çözüme kavuşturmak için yeni projeler hazırlayacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler