Gül aleyhine slogan

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aleyhine slogan atan Osman Tosun polis merkezindeki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Tosun, Cumhurbaşkanı Abdulllah Gül'ün Anadolu Üniversitesi (AÜ) Havaalanı'na gidişi sırasında, Gül'ün makam aracına doğru 'Şehitlerden utanın, yuh' diye bağırmış ardından gözaltına alınmıştı. Konuya ilişkin CHP Ankara milletvekili Nesrin Bayok'tan açıklamalar geldi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hasan Önal'ın dün Eskişehir'de düzenlenen cenaze törenine katılmak üzere şehre gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül', Reşadiye Camisi'ndeki törenin ardından Vali Kadir Çalışıcı'nın konağına geçti. Kısa süre dinlendikten sonra buradan ayrılan Gül, AÜ Havaalanı'na giderken Atatürk Bulvarı'nda yol kenarında bekleyen ve elinde Eskişehirspor bayrağı olan Osman Tosun, Gül'ün makam aracına doğru “Şehitlerden utanın, yuh” diye bağırdı. Osman Tosun (27) ''Cumhurbaşkanına hakaret ettiği'' iddiasıyla gözaltına alındı.

Polis ekipleri tarafından Çarşı Polis Merkezi'ne götürülen Osman T, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Osman T'nin, Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.


Gözaltına ilişkin CHP'den açıklamlar

CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytok, şehit cenazelerinde Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü protesto eden iki kişinin gözaltına alınmasını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Baytok, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’a “Demokratik hakkını kullanan iki gencimiz hangi suçlama ile gözaltına alınmıştır?” diye sordu. Baytok, Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, aracı geçerken ‘yuh’ diye seslenen gence “Ne diyorsun sen?” diye tepki gösterdiğini ve bu tepkinin ardından gencin polis tarafından gözaltına alındığını söyledi. Erdoğan geçerken de ‘Şerefsizleri beslemeyin asın. Apo’yu asın. Şerefsizleri Meclis’te beslemeyin’ diyen bir gencin gözaltına alındığını ifade eden Baytok, İçişleri Bakanı Bakanı Beşir Atalay’a şu soruları yöneltti:

Demokratik hakkını kullanan iki gencimiz hangi suçlama ile gözaltına alınmıştır? Bu gençlerimiz herhangi bir kötü muameleye maruz kalmış mıdır? Bu gençlerimizden Cumhurbaşkanı ve Başbakan şikayetçi olmuş mudur? Cumhurbaşkanı Sayın Gül’e tepki gösteren gencin gözaltına alınmasında Gül’ün gence gösterdiği tepkinin etkisi olmuş mudur? Sayın Erdoğan’a sadece görüşlerini duyurmaktan öteye amaç taşımayan genç, hangi gerekçe ile gözaltına alınmıştır? Bu gencin gözaltına alınması toplumsal tepkileri, polis gücüyle bastırmak anlamına gelmez mi? Demokratik ülkelerde fiziki saldırıya varan protestolar büyük olgunlukla karşılanırken, ülkemizde sadece sözle gösterilen tepkilerin şiddetle bastırılması AKP iktidarının demokrasi söylemi ile bağdaşmakta mıdır?”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon