Hollanda'dan İsrail'e

Hollanda'dan İsrail'e gitmek üzere ağustos ayında yola çıkan 68 yaşındaki Jan Eriyes, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı. Elinde baston ve sırtında çantası ile Türkiye'ye giriş yapan Eriyes, yaptığı açıklamada, daha fazla ülke ve insan tanımak için yola çıktığını söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 07:46
Abone Ol google-news

Agustos ayında Hollanda'dan başladığı yolculuğunu İsrail'de sonlandırmak isteyen Jan Eriyes, 60 günün sonunda Türkiye'ye ulaştı. Eriyes, bu süre zarfında  Almanya, Avusturya, Macaristan, Kosova, Hırvatistan, Sırbistan, Romanya ve Bulgaristan'ı geçerek Edirne'ye geldiğini belirtti.

Eriyes, yürüşe çıkmadan önce sağlık kontrolünden geçtiğini, iki aylık yürüyüş sonunda da her hangi bir sorunla karşılaşmadığını bildirdi. Günde yaklaşık 25 kilometre yol aldığını ifade eden Eriyes, daha önce Türkiye'ye turist olarak geldiğini ve Türklerin misafirperverliğinden çok etkilendiğini vurguladı.

Eriyes, şunları kaydetti: ''Herkes bize iyi davranıyor. Tarihi camilere gittiğimizde insanlar ülkenin tarihini bize anlatmak için çaba sarf ediyorlar. Türkler oldukça misafirperver. Yolculuğa çıkmadan önce gideceğim ülkeleri belirlerken öncelikle insanların tutum ve davranışlarına dikkat ederim. Macera yaşamayı, seyahat etmeyi çok seviyorum. Bazen gittiğim ülkelerde çadırda, bazen de otellerde kalıyorum,''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler