İstanbul'un kurtuluşu

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü kutlamaları, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle başladı. Törende, anıta çelenkler konularak, Atatürk, silah arkadaşları ve şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü kutlamaları kapsamında, Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törene, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ergin Saygun, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, askeri ve mülki erkan ile öğrenciler katıldı.

Topbaş, Anıt Şeref Defteri'ne şunları yazdı:

''İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85'inci yılında manevi huzurundayız. 1453'ten 1918 yılına kadar dünyanın bir çok coğrafyasında etkin söz sahibi olan güzel İstanbulumuz, 6 Ekim 1923 tarihine kadar 5 sene boyunca düşman işgali altında karanlıkta kalmıştır.
Sizin önderliğinizde, başlattığınız milli mücadele ve bağımsızlık savaşı neticesinde Anadolu'dan sürülerek atılan düşman, İstanbul'u terk etmek zorunda kaldı ve geldikleri gibi gittiler.
Aziz Atatürk; açmış olduğun yarınların kültürel ve ekonomik önderliğini yapacak İstanbulumuzu gösterdiğin hedefler doğrultusunda geleceğe taşımakta kararlı olduğumuzu ve gayret gösterdiğimizi ifade etmek istiyoruz ve gösterdiğiniz bu önderlikte sizin açtığınız ufuklarda geleceğe yürüyoruz. Ruhunuz şad olsun.''

Vali Güler, Orgeneral Saygun ve Topbaş, buradaki törenin ardından İstanbul Valiliği'ne geçerek, tebrikleri kabul ettiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler