Uzanlar'ın davası başladı

Kemal, Yavuz ve Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 94 kişinin, mahkemenin ihtiyati tedbir kararına uymadıkları iddiasıyla yargılanmasına başlandı. 94 kişinin Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin koyduğu ihtiyati tedbir kararına uymadıkları iddiasıyla 3 yıla kadar değişen sürelerle hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Kemal Uzan ile kardeşleri Yavuz ve Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 94 kişinin, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonuna (TMSF) devredilen bazı şirketlerle ilgili, mahkemece konulan ihtiyati tedbir kararına uymadıkları iddiasıyla yargılanmasına başlandı.

Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Havva Yakar ile TMSF'nin avukatı Taylan Demir katıldı.

Sanık Yakar, savunmasında, 1982'de Uzan Grubu şirketlerinden Yapı ve Ticaret A.Ş'de sekreter olarak çalışmaya başladığını, iddianameye konu ihtiyati tedbir kararı tarihi olan 2003'te de aynı görevi sürdürdüğünü anlattı.

Herhangi bir ihtiyati tedbir kararından haberdar olmadığını, kararda bahsedilen işlemleri yapmaya yetkisinin de bulunmadığını ifade eden Yakar, suçsuz olduğunu ve beraatını istediğini kaydetti.

Yargıç Hayrullah Özdemir, ''bazı sanıkların kasten olmayan adresleri bildirerek, yargılamadan kaçmaya çalıştıkları kanaatinin hasıl olduğunu'' ifade etti. Zaman aşımı süresinin de yakınlığı göz önüne alınarak, sanıklardan Ayfer Tatlı, Osman Nuri Doğan ve Selda Yeniyapan hakkında yakalama emri çıkartılmasının kararlaştırıldığını bildiren Özdemir, duruşmayı erteledi.

İddianamede, Kemal Uzan ile kardeşleri Yavuz ve Bahattin Uzan'ın da bulunduğu 94 kişinin, Uzan Grubundan TMSF'ye devredilen bazı şirketlerle ilgili, Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin koyduğu ihtiyati tedbir kararına uymadıkları iddiasıyla 3 yıla kadar değişen sürelerle hapis cezasına çarptırılması isteniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler