UAEK toplandı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısında, Cezayir Daimi Temsilcisi bayan Taous Feroukhi oybirliğiyle dönem başkanlığına seçildi. İlk defa yönetim kurulunda asil üye olarak yer alan Türkiye, bundan böyle yönetim kurulunun alacağı kararlarda etkili olacak ve oy kullanabilecek.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 09:57
Abone Ol google-news

İlk defa yönetim kurulunda asil üye olarak yer alan Türkiye'ye Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) yönetim kurulu olağan toplantısı öncesi tebrikler geldi. Toplantı başlamadan önce başta ABD olmak üzere birçok ülke heyet başkanı Türkiye masasına gelerek, heyet başkanı ve UAEK nezdindeki Daimi Temsilci Büyükelçi Ahmet Ertay'ı tebrik ettiler.İki yıl süreyle yönetim kurulunda asil üye olarak görev alan Türkiye, bundan böyle yönetim kurulunun alacağı kararlarda etkili olacak ve oy kullanacak.

Yönetim kurulunda görev süresi dolan 11 üyenin yerine geçen hafta yapılan genel kurul toplantısında yenileri seçilmiş ve Türkiye batı grubunun adayı olarak seçilmişti.

Toplantıda görev süresi dolan dönem başkanı ve Şili Daimi Temsilcisi Milenko E. Skoknic'in yerine bir yıllığına Cezayir Daimi Temsilcisi bayan Taous Feroukhi oybirliğiyle seçildi.

Dönem başkanlığı seçiminin ardından UAEK Başkanı Muhammed El Baradei'nin üye ülkelerin heyet başkanları onuruna verdiği resepsiyonla toplantının sona erdiği açıklandı.

UAEK kaynakları, yönetim kurulunun bir sonraki toplantısının 27 Kasımda yine kurumun Viyana'daki merkezinde yapılacağını bildirdi.

 

UEAK yönetim kuruluna Türkiye guvenör atayacak

Bu arada UAEK yönetim kuruluna iki yıllık süreyle asil üye seçilen Türkiye'nin, temsil düzeyini daimi temsilcilikten "guvernör" düzeyine çıkaracağı öğrenildi.

Yönetim kurulu üyesi çok sayıda ülkenin, daimi temsilcisinin yanı sıra yönetim kurulu toplantılarında nükleer uzmanı bir guvernör ile de temsil edildiğini anımsatan diplomatik kaynaklar, "gelecek yıllarda nükleer enerjiye sahip olmayı planlayan Türkiye'nin de UAEK yönetim kurulu toplantılarını izlemek üzere Viyana'ya bir guvernör tayin etmeyi planladığını" belirttiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler