Deniz Feneri davası

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin Deniz Feneri soruşturmasıyla ilgili, ''Bu sabah Frankfurt Başkonsolosluğu'muza, Alman mahkemelerince verilmiş olan kararın istenmesi için yazı yazıldı. Bu sabah postaya verildi. Zannediyorum önümüzdeki birkaç gün içinde o dosya ilgili Cumhuriyet Savcılığı'mıza intikal eder'' diye konuştu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 10:47
Abone Ol google-news

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ''Deniz Feneri Derneği soruşturmasında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, Almanya'daki davanın kararının istenmesine ilişkin yazısının Adalet Bakanlığı'na ulaştığını ve yazının Pazartesi günü Dışişleri Bakanlığı kanalıyla Almanya'ya gönderileceği'' yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine ''Bu sabah Frankfurt Başkonsolosluğu'muza, Alman mahkemelerince verilmiş olan kararın istenmesi için yazı yazıldı. Bu sabah postaya verildi. Zannediyorum önümüzdeki birkaç gün içinde o dosya ilgili Cumhuriyet Savcılığı'mıza intikal eder'' diye konuştu.

Adalet Bakanı Şahin; Terörle Mücadele, Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasaları ile diğer yasalarda değişikliğe ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili raporun kendisine ulaştığını belirterek, ''Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler bakımından geldiği nokta, bir de terörle mücadele bir araya getirilerek, ne güvenlik ne özgürlük, her ikisinden de taviz vermeden, geri adım atmadan bu değişiklikleri nasıl yaparız üzerinde çalışıyoruz'' dedi.

Türkiye'de yargıya büyük görevler düştüğünü vurgulayan Mehmet Ali Şahin, yeni dönemde de bağımsız yargı organlarının üzerinde büyük sorumluluk bulunduğunu dile getirdi.

Şahin, Adalet Bakanlığı olarak yargı organlarının görevlerini çok daha rahat ortamda yerine getirmesi için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını, bundan sonra da yapacaklarını anlattı.

Yeni dönemde Bakanlığa özellikle 3. uyum programı çerçevesinde önemli görevler düştüğünü, yeni bir takım yasal düzenlemeleri bu dönemde hayata geçirmenin gayreti içinde olacaklarını söyleyen Şahin, ''Türkiye her zamandan daha fazla değişim ve dönüşüm sürecini yaşıyor. Bu süreç, kuşkusuz ki mevzuatta da fiziki mekan değişiminde de oluyor'' dedi.

Ankara Adalet Sarayı'nın ek bina yapımıyla ilgili çalışmaların son aşamaya geldiğini bildiren Şahin, kısa sürede bu binanın bitirileceğine inandığını dile getirdi. Personelin fiziki şartlar ve iş yoğunluğu nedeniyle zorluklar yaşadığını belirten Şahin, yardımcı personel olarak görev yapanların daha fazla para almasının sağlanması için çalışma içinde olduklarını da kaydetti.

 

Aktütün jandarma sınır bölüğü'ne yapılan saldırı

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Adalet Bakanı Şahin, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğü'ne terör örgütünce düzenlenen saldırıyla ilgili değerlendirmesinin sorulması üzerine, terörle mücadelenin Türkiye'nin 25 yılı aşkın süredir öncelikli konusu olduğunu belirtti.

Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun olaydan hemen sonra bir araya geldiğini anımsatan Şahin, bugün de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında kısa, dar çerçeveli bir çalışma daha yapacaklarını anlattı. Şahin, perşembe günü de Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve ilgili kuvvet komutanlarının katılımıyla daha geniş çaplı konuyu değerlendireceklerini bildirdi.

Şahin, ''Çünkü terörle mücadelede yeni bir takım kararların alınmasına ve yeni adımların atılmasına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum kişisel olarak. Çünkü Türkiye'ye zaman, emek kaybettiriyor. Dolayısıyla bu sorunu bir şekilde çözmek için ne gerekiyorsa bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra daha ciddi düşünülmeli ve adımlar atılmalıdır düşüncesindeyim'' diye konuştu.


Terörle mücadele yasasında değişiklik

Mehmet Ali Şahin, Terörle Mücadele Yasası'nda, Polis Vazife ve Salahiyetleri Yasası'nda ve diğer yasalarda terörle mücadelede zafiyete yol açtığı ileri sürülen konularla ilgili Genelkurmay, emniyet ve terörle mücadelede uzman savcıların katılımıyla yapılan çalışma sonrası hazırlanacak raporun ne aşamada olduğunun sorulması üzerine de şöyle konuştu:
''Bu konuda yapılan çalışmalarla ilgili rapor geldi. Hafta sonu onları inceledim. Genelkurmay ve Jandarma Genel Komutanlığı'ndan gelen 5 talep vardı. Bunlardan ikisiyle ilgili bir yasal düzenleme, bir yönetmelik değişikliği yapılması konusunda bu kurulan komisyon bir karar almış. Ben de o karara büyük ölçüde katılıyorum. Üstünde mutabakat sağlanmayan 2-3 konu daha var ki, kasım ayının hemen başında tekrar aynı komisyon bir araya gelerek onlar üzerinde de çalışmalarını devam ettirecek. Türkiye'nin temel hak ve özgürlükler bakımından geldiği nokta, bir de terörle mücadele bir araya getirilerek, ne güvenlik ne özgürlük, her ikisinden de taviz vermeden, geri adım atmadan bu değişiklikleri nasıl yaparız üzerinde çalışıyoruz. İki konuda mutabakat var. Onlarla ilgili önümüzdeki günlerde sanıyorum gerekli değişiklikler yapılacaktır.''

Şahin, konuyla ilgili ayrıntılara girmeyeceğini kaydetti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler