Köylü kadınlar tiyatro sahnesinde

Mersin'in Arslanköy beldesinde 2001 yılında kurulan ''Arslanköy Çadır Tiyatrosu Kadınlar Topluluğu'', Almanya'da ''Kadının Feryadı'' adlı oyunu sahneleyecek. Hüseyin Arslanköylü'nün yazıp yönettiği oyun yarın akşam, Frankfurt'taki Gallus Theater'de sahnelenecek.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 10:22
Abone Ol google-news

Yapımcı-Yönetmen Pelin Esmer tarafından, ''Oyun'' adlı belgesel filmleri de çekilen ve bugüne kadar 10'a yakın farklı oyun sergileyen kadınlar, topluluğun kurucusu ve sanat yönetmeni Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Müdürü Hüseyin Arslanköylü ile Almanya'ya gitti.

Arslanköylü, yaptığı açıklamada, 2001 yılında kurulan tiyatroda, beldedeki bağ, bahçe ve tarlalardaki işlerini aksatmadan sürdüren kadınların rol aldığını söyledi.

Yaşanmış olaylardan senaryolaştırdıkları oyunları sahnelediklerini belirten Arslanköylü, ''İlk olarak kadınların yaşamını anlatan Taş Bademler adlı oyunu 2002 yılında sahneledik. Almanya'da sahneleyeceğimiz Kadının Feryadı ise üçüncü oyunumuz. Bunların yanı sıra Kadının Çilesi, Köy Seyirlik, Önce Vatan ve Uyuz Eşek gibi çeşitleri oyunları sahneledik'' dedi.

Pelin Esmer'in tiyatro çalışmalarını konu alan ''Oyun'' adlı belgesel filmin yurt içi ve yurt dışında çeşitli film festivallerinde ödüller aldığını anımsatan Arslanköylü, şöyle konuştu:
''Almanya'da gerçekleştirilecek 'Frankfurt İnterkültürel Tiyatro Günleri' etkinliği kapsamında aylar önce gelen teklif üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Son olarak oyunumuzu Arslanköy Yahya Aydın Lisesi Salonunda 3 gün boyunca köylülere sunarak son provalarımızı yaptık. Yarın da bir aksilik olmazsa Almanya'da seyircilerin karşısına çıkacağız.''

Hüseyin Arslanköylü'nün yazıp yönettiği ve Fatma Fatih, Fatma Kahraman, Saniye Cengiz, Ümmü Kurt, Behiye Yanık, Zeynep Fatih, Cennet Güneş, Mürşide Kahraman ile Meziyet Cengiz'in rol aldığı oyun yarın akşam, Frankfurt'taki Gallus Theater'de sahnelenecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler