Kuzey Irak'a hava bombardımanı

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesinden sonra Hakkari'nin Buzul Dağı'na da, Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçaklarınca operasyon düzenlendiğini bildirdi. Kayıp olan 2 uzman çavuş ölü olarak bulunurken, etkisiz hale getirilen 23 teröristten 9'unun da cesedine ulaşıldı. Aktütün Karakolu'na saldırı emrini, PKK'nın Zağros Saha sorumlusu "Ape Hüseyin" kod adlı Kadri Çelik'in verdiği ileri sürüldü. Irak Kürt Yönetimi de, PKK'nin komşu ülkelere yönelik yıkıcı eylemlerinde Irak’ın kuzeyini kullanmamasını istedi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 10:25
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin düzenlediği hava operasyonları devam ediyor.


Buzul Dağı da bombalandı

Genelkurmay Başkanlığı akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, dün Hakkari'nin Buzul Dağları bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu gerçekleştirildiğini bildirdi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin takibine devam edildiği belirtilerek, "Bu kapsamda, 6 Ekim 2008 günü Hakkari ili Buzul Dağları bölgesinde tespit edilen bir terörist gruba yönelik olarak Türk Hava Kuvvetleri'ne mensup savaş uçaklarınca hava operasyonu icra edilmiştir. Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir" denildi. Açıklamada, "operasyonlarda sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyetin gösterildiği" vurgulandı.

Hava Kuvvetleri, 3, 4 ve 5 Ekim’de Irak'ın kuzeyindeki Avaşin Basyan bölgesine operasyon düzenlemişti.


Şehit sayısı 17'ye yükseldi

Bölgede dün gerçekleştirilen operasyon ve arama-tarama faliyetlerinde saldırı sonrası kaybolduğu açıklanan iki asker ölü olarak bulundu. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde konuya ilişkin yer alan açıklamada "Daha önce kayıp olduğu bildirilen şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. Nurullah Oymak ve şehit Uzman Jandarma II. Kad. Çvş. M. Bahattin Erturhan bugün (dün) güvenlik kuvvetlerimizce bulunmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailesi ve yüce milletimize başsağlığı dileriz" denildi. İki şehitle birlikte Aktütün saldırısında yaşamını yitiren askerlerin sayısı 17'ye yükseldi.

 

9 teröristin cesedine ulaşıldı

Bu arada saldırı sırasında çıkan çatışmada öldürülen 23 teröristten 9'nun cesetlerine de ulaşıldığı bildirildi. Güvenlik güçleri tarafından Aktütün köyü kırsalından alınarak, Şemdinli'ye getirilen teröristlerin cesetleri otopsi işlemleri için devlet hastanesi morguna bırakıldı. Teröristlerden 4'nün yabancı uyruklu olduğu belirlendi.

Saldırı emri Kadri Çelik'ten

Aktütün Karakolu'na saldırı emrini, Dağlıca baskını planlayıcılarından PKK'nın Zağros Saha sorumlusu "Ape Hüseyin" kod adlı Kadri Çelik'in verdiği ileri sürüldü. Dağlıca baskınında 12 asker şehit olmuş, 16 asker yaralanmış ve 8 asker kaçırılmıştı. Kaçıralan askerler daha sonra serbest bırakılmıştı.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler