Savaş ya da para yolla

ABD, müttefiklerine ya savaşın ya da para gönderin çağrısında bulundu. Pentagon Basın Sözcüsü Geoff Morrell, yaptığı açıklamada, Afgan ordusunu bir an önce gerekli büyüklüğe ve güce ulaştırmalarının, ülkede güvenliğin sağlanmasında kendilerine daha az ihtiyaç duyulacağı anlamına geleceğini belirtti.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 12:42
Abone Ol google-news

Japonya ve NATO müttefiklerine, Afganistan'a savaşması için asker ya da para göndermeleri çağrısında bulundu. Pentagon basın sözcüsü Geoff Morrell  Afganistan'daki faaliyetlerinin Afgan güvenlik güçlerinin yaptıklarından daha pahalıya mal olduğunu belirterek, ordunun yeniden yapılanması için 17 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Pentagon sözcüsü, Afganistan'a muhabere birlikleri göndermek istemeyen ülkelerin mali yardımla katkıda da bulunabileceklerini ifade etti.

NATO'nun Afganistan'daki görevi, bu hafta Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılacak savunma bakanları toplantısında görüşülecek.

ABD'nin Afganistan'da 33 bin askeri bulunuyor. Bunlardan yaklaşık 22 bini, 48 bin askerden oluşan NATO bünyesinde hizmet veriyor. ABD'yi, 8 bin askerle İngiltere izliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler