ADT'de Bursa'da

Ankara Devlet Tiyatrosu, ''Hünkar ile Mimar'' adlı oyunla Bursalı sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 09:11
Abone Ol google-news

Cem Günen'in yazdığı, Semih Sergen'in yönettiği ''Hünkar ile Mimar'' adlı oyunda, dekor tasarımı Sertel Çetiner, giysi tasarımı Fatma Görgü ve ışık tasarımı Mehmet Yaşayan imzası taşıyor.

Orhan Özyiğit, Semih Sergen ile Handan Kılıç'ın rol aldığı oyunda, Kanuni Sultan Süleyman'ın, has odasında Mimar Sinan ile yaptığı sanat, saltanat, siyaset, şiir, yazgı ve aşk konularındaki sohbete yer veriliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.30'da, 8 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30'da, 9 Mayıs Pazar günü ise saat 15.00'te sahnelenecek.
Shakespeare'in yazdığı, Zerrin Akdenizli'nin uyarladığı ''Fırtına'' adlı çocuk oyununu Ahmet Somers yönetiyor. Dekor tasarımı Aytuğ Dereli'ye, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait oyunda Celal Bıyıklı, Atilla Tetik, Çağlar Ozan Aksu, Cansu Yılmaz, Hayati Özen, Buse Uğur, Ufuktan Dede ve Savaş Ak rol alıyor.

Kızı Miranda, hava perisi Ariel ve biçimsiz köle Caliban ile ıssız adada yaşayan Prospero'nun hayatının anlatıldığı oyunun konusu özetle şöyle:

''Bu adadaki esaretinin nedeni olan Kral Alonso, oğlu Ferdinand ile gemi yolculuğu sırasında Prospero'nun adasının yakınlarından geçmektedir. Bunu fırsat bilen Prospero, Ariel'den fırtına çıkarmasını ister ve düşmanlarının adaya gelmesini sağlar. Prospero, doğaüstü güçleri ve sadık kölesinin yardımıyla ona haksızlık edenlerden böylece öcünü alır. Kimsenin burnu kanamadan geldikleri bu ilginçliklerle dolu adada aşk, intikam, hoşgörü, özgürlük, doğanın dengesi ve mutlu sonla biten bir masal yaşanır. Oyun, Prospero'nun büyülü değneğini kırması ve tüm grubun düşmanlıkları geride bırakıp büyüyle onarılmış gemiyle İtalya'ya yelken açmasıyla sona erer.'' ''Fırtına'', Oda Tiyatrosu'nda 10, 11 ve 12 Mayıs tarihlerinde saat 14.00'te sahnelenecek.
 

Kısa film günleri

İnSanat Derneği, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) ve Kent Meydanı AVM tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ''Kısa Film Günleri'', yarın başlayacak.

''Bursa'nın Ufak Tefek Filmleri'' sloganıyla düzenlenen kısa film günleri, Reha Erdem'in yönettiği ''Kosmos'' adlı filmin Bursa galasıyla başlayacak. Etkinlikte, ağırlıklı olarak Bursa'da çekilen kısa filmler yer alacak.

''Bağımsız sinema'' deyince akla gelen ilk isimlerden olan yönetmen Zeki Demirkubuz'un sinemaseverlerle buluşacağı etkinlik kapsamında ayrıca Osman Kaynar'ın film gösterme makineleri koleksiyonu da sergilenecek.

Üç gün sürecek etkinlik kapsamında gösterimi gerçekleştirilecek filmler, Kent Meydanı AVM Sanat Galerisinde ücretsiz izlenebilecek.
 

Konser ve tiyatro

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), şef Fahrettin Kerimov'u ağırlayacak. Kerimov yönetimindeki orkestraya solist olarak viyola sanatçısı Ali Başeğmezler eşlik edecek. Konser, yarın Fethiye Kültür Merkezinde saat 20.00'de başlayacak.

Şarkıcı Umut Kaya, Resimli Barda 8 Mayıs Cumartesi günü konser verecek. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosunca hazırlanan ''Tanımadığım Adamlar'' 11 Mayıs, Aysa Organizasyon'un ''Bayrak'' adlı oyunu da 12 Mayıs tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi'nde saat 20.30'da izlenebilecek.
 

Sergi

Kent Müzesi'nde ''Bursa'da Hayatın Her Anında Yemek Kültürü'' ve ''Heykel Önü Fotoğrafları'' sergileri görülebilecek. Sami Güner Sanat Galerisi'nde de Yeliz Güler'in heykel sergisi 10-15 Mayıs tarihlerinde gezilebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler