Almanya'dan banka hesaplarını koruma sözü

Almanya, bugün banka hesaplarının, kişisel tasarrufların ve mevduatların korunacağı sözünü yineledi. Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Maliye Bakanı Peer Steinbrueck, yaptıkları ortak açıklamada; hükümetin, özel banka hesaplarını, kişisel tasarruflardaki 568 milyar Avro'nun, vadesiz hesapların yanı sıra mevduatları garanti edeceğini bildirdi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:06
Abone Ol google-news

Almanya hükümet sözcüsü Ulrich Wilhelm, düzenlediği haftalık basın toplantısında; hükümetin, özel banka hesaplarını, kişisel tasarruflardaki 568 milyar Avro'nun, vadesiz hesapların yanı sıra mevduatları garanti edeceği kararını bildirmesinin, bireylerin korkularını hafifletmeye yönelik olduğunu söyledi.

Wilhelm, ''Sanırım bu karar, insanları tasarruflarının garanti edileceği ve hiçbir hesap sahibinin yatırımlarını kaybetmeyeceğine kesinlikle ikna etmek için doğru zamanda atılmış önemli bir adım'' dedi.

Steinbrueck de planın, finansal piyasaları sakinleştirmek için önemli ve anlamlı bir işaret olduğunu belirtti.

Bu arada Merkel hükümeti, emlak piyasasında ülkenin ikinci büyük kredi sağlayıcısı Hypo Real Estate'nin kurtarılması için toplam 50 milyar Avro'luk kurtarma planını kabul etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler