Malvarlığı tartışmaları devam ediyor

Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan Başbakan Erdoğan'ın malvarlığıyla ilgili tartışma bugün yine sinirleri gerdi. Teklifin 24'ncü maddesinin görüşmeleri sırasında CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın sözleri üzerine AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikor İzol sıra kapaklarına vurarak ve "yeter ulan yeter" diye bağırarak sert tepki gösterdi. İzol'u Başbakan Erdoğan sakinleştirdi.

Yayınlanma: 06.05.2010 - 11:43
Abone Ol google-news

Meclis Genel Kurulu'nda yaşanan Başbakan Erdoğan'ın malvarlığıyla ilgili tartışma bugün yine sinirleri gerdi. Teklifin 24'ncü maddesinin görüşmeleri sırasında CHP Sinop Milletvekili Engin Altay'ın sözleri üzerine AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikor İzol sıra kapaklarına vurarak ve "yeter ulan yeter" diye bağırarak sert tepki gösterdi. İzol'u milletvekilleri ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek uzun süre sakinleştirilemedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, teklifin 24'ncü maddesinin görüşmeleri sırasında, Başbakan Erdoğan'ın malvarlığı yine tartışma yarattı. CHP Sinop Milletvekili Engin Altay kürsüde yaptığı konuşmada, dün akşam yine kürsüden dile getirdiği iddialarının arkasında olduğunu belirterek "Ben belge göstereceğim. Bir takım da Nurettin Canikli için hazırladım. Yanlış kaynak göstermem verdiğim bilgimin yanlış olduğu anlamına gelmez. Başbakanın 1 Mart 2010 tarihli başbakanlık sitesine göre 3 trilyon parası var. Başbakan dünyanın en zengin 8. başbakanı dedim. Kralları, kraliçeleri, emirleri, sultanları düşününce sayın başbakan 8 ya da 9'ncu sırada" diye konuştu. Altay'ın sözlerine AKP milletvekilleri tepki gösterirken Altay, "Allah daha çok versin. Başbakanın, bakanların çocuklarının mal varlığını araştırmak için bir Meclis araştırma önergesi getireceğiz, evet dersiniz. Millete hesap vermeyenin onurundan şüphe ederim" dedi.

 

AKP'li İzol sinir krizi geçirdi

Altay'ın bu sözleri gerginliği artırırken, AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli sataşma gerekçesiyle söz aldı. Canikli'nin kürsüde olduğu sıralarda ise AKP Şanlıurfa Milletvekili Zülfikor İzol, adeta sinir krizi geçirdi. Oturduğu sırayı yumruklayan ve kendini sıralara çarpan İzol "Yeter ulan yeter" diye bağırdı. İzol uzun süre milletvekilleri ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek tarafından zor sakinleştirilemedi. İzol daha sonra Meclis kulisine çıkarıldı.

 

Kuliste sakinleştirilemedi, Başbakan yanına çağırdı

İzol'ün kuliste de sakinleştirilememesi üzerine Meclis doktoru çağrıldı. İzol kuliste de bağırıp çağırmaya devam ederken, bahçeye çıkarıldı. İzol'u daha sonra Başbakan Erdoğan yanına çağırdı. İzol'ün Genel Kurul salonunda sıralara çarpması ve vurması sonucu elinin yaralandığı görüldü.

 

Başbakan en fakir 3 liderden biri

Genel Kurul'da konuşan Nurettin Canikli ise Başbakan Erdoğan'ın en fakir üç liderden biri olduğunu belirterek liste gösterdi. Canikli, "Dün ortaya attığınız iddia asılsız. Biz sayın Baykal'ın malvarlığını açıklamasını bekliyoruz. Görelim bakalım kaçıncı sırada" diye konuştu. Canikli'nin ardından söz alan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise, Başbakan Erdoğan'ın ve bakanların çocuklarının malvarlığının araştırılması için Meclis Araştırma önergesi vereceklerini yineleyerek, "Herhalde evet diyeceksiniz. Evet derseniz saygı duyacağız. Malını biliyoruz ama kaynağını öğrenmek istiyoruz. Kimse alınteriyle kazandığı malı açıklamaktan korkmamalı" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun ardından AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç söz isterken Şahin, "Grup başkanvekiliniz konuştu" diyerek söz vermedi. Şahin'in yerinden söz verdiği CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu ise AKP Grup Başkanvekili Canikli'nin Wikipedia için "isteyenin istediği bilgiyi yazdığı" ifadesini kullandığını belirterek, "Wikipedia isteyenin istediğini yazdığı bir ansiklopedi değildir" dedi.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYINIZ:

Meclis tutanaklarına yansıyan Erdoğan'ın malvarlığı tartışması


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler