Bağış, PKK'ye karşı destek istedi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, ''ABD ve Avrupa için El Kaide terör örgütü ne ise PKK'nin de Türkiye ve Türk halkı için o olduğunu'' belirterek, ''Biz, Avrupalı müttefiklerimizden kınamadan çok eylem bekliyoruz'' dedi. Bağış, ayrıca Türkiye'nin, PKK'nin silah bırakması için çok önemli bir zemin hazırladığını, ancak PKK'nin bunu değerlendirmediğini söyledi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:19
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış, CNN International'a terör konusunda açıklamalarda bulundu. Programa telefonla katılan Bağış, PKK'li teröristlerin Aktütün Sınır Karakolu'na yaptığı saldırı sonucu 15 askerin şehit edilmesinin ardından, bu televizyon kanalının PKK ile ilgili yayınında Türkiye'nin terörle mücadeledeki tutumu hakkında değerlendirmelerde bulundu.

''ABD ve Avrupa için El Kaide neyse PKK da Türkiye ve Türk halkı için odur'' diyen Bağış, PKK'nin sadece Türk askerlerine değil, sivil halka da saldırdığını, 1984'ten bu yana 40 binin üzerinde hayata kastettiğini kaydetti.

 

Avrupa ve PKK'ye lojistik destek

PKK'nin, Avrupa'daki yapılanmasından büyük bir lojistik destek sağladığını, Avrupa ülkelerinin, PKK'nın yapılanmalarıyla mücadele etmesinin ve bu yapılanmaların şiddetin propagandasını yapmasını önlemesinin önemine işaret etti.

Bağış, ''Ancak ne yazık ki Danimarka'da PKK'nın propagandasını yapan bir kanalın yayınına hala izin verilebiliyor'' dedi.

''PKK'nin eylemlerinin Avrupa Birliği ülkelerince kınadığının'' anımsatılması üzerine Bağış, ''Biz, Avrupalı müttefiklerimizden kınamadan çok eylem bekliyoruz. Teröristin iyisi kötüsü yoktur. Siz terörle mücadelede müttefiklerinizle işbirliği içinde olmazsanız, o terör bir gün mutlaka sizi de vuracaktır. Müttefiklerimizin, teröristlere, PKK'ya, terörist gibi muamele etmelerini bekliyoruz'' dedi.

Türkiye'nin mücadelesini yalnızca silahla sürdürmediğini dile getiren Bağış, eve dönüş ve pişmanlık yasalarına atıfta bulunarak, Türkiye'nin, PKK'nin silah bırakması için çok önemli bir zemin hazırladığını, ancak PKK'nin bunu değerlendirmediğini söyledi.

Türkiye'de yaşayan Kürt halkının bundan birkaç yıl öncesine göre özgürlük ve refah seviyesinin arttığını belirten Bağış, ''Bundan 10 yıl önce Türkiye'de 'Ben Kürt'üm' diyebilmek çok güçken, şimdi Kürtçe tiyatrolar izleniyor. Devlet televizyonu Kürtçe yayına başlıyor. Kürtçe gazeteler, dergiler basılıyor'' diye konuştu.

Bağış, PKK'nin Kuzey Irak'taki yapılanmasından beslendiğine de dikkati çekerek, terörizmle dünya çapında mücadele etmek için bu mücadelenin amacı etrafında birleşmek ve bunun için uluslararası bir platform oluşturulması gerektiğini bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler