Yunanistan'da 97 kaçak göçmen yakalandı

Yunanistan Sahil Güvenlik ekiplerinin Sisam (Samos) ve Bulamaç (Farmakonissi) adalarında son 48 saatte düzenledikleri operasyonlarda toplam 97 kaçak göçmenin yakalandığı, 4 kişinin ise insan taciri olduğu gerekçesiyle gözaltına alındıkları bildirildi.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 13:22
Abone Ol google-news

Yunanistan Ege ve Deniz Ticaret Bakanlığı, Sisam'ın doğusundaki "Prasso" burnu açıklarında yürütülen iki ayrı operasyonda, milliyetleri henüz belirlenemeyen 48 kaçak göçmen yakalandığını, insan taciri oldukları sanılan 18 ile 19 yaşlarında ve kimlikleri açıklanmayan iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Adanın "Kasonissi" bölgesinde de 16 erkek, 1 kadın ve 4 çocuktan oluşan kaçak göçmen grubunun yanı sıra bir insan tacirinin yakalandığını belirten bakanlık, Sisam limanı yakınlarında ise 7 kaçak göçmenin gözaltına alındığını, kaçakların sağlık kontrolünden geçmek üzere Sisam Hastanesi'ne sevk edildiklerini kaydetti.

Bakanlık, adanın "Kervelis" kıyısı açıklarında da ifadesinde "Türkiye kıyılarından denize açıldığını ve adaya 10 kadar kaçak göçmen bıraktığını" söyleyen kimliği açıklanmayan bir insan tacirinin yakalandığını belirtti.

Bulamaç'da da 18 erkek, 1 kadın ve 2 çocuktan oluşan kaçak göçmen grubunun yakalandığını kaydeden bakanlık, tüm kaçak göçmenlerin ifadelerinde, "Türkiye kıyılarından denize açıldıklarını" söylediklerini açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler