Harp Akademileri yeni eğitim yılına başladı

Harp Akademileri Komutanlığı 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı düzenlenen törenle başladı. Törene, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu da katıldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un mesajı okundu.

Yayınlanma: 06.10.2008 - 14:04
Abone Ol google-news

Harp Akademilerinde 2008-2009 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniye tören düzenlendi. Törene, eski Genelkurmay Başkanlarından emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ile bazı üniversite rektörleri de katıldı. İstiklal Marşı'nın söylenmesiyle başlayan törende, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un mesajı okundu. Yeni eğitim ve öğretim yılının sağlık, başarı ve mutluluklarla dolu geçmesi dileyen Orgeneral Başbuğ, mesajında şunları kaydetti: “Bu vesileyle başta ebedi başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere birçok komutan ve devlet adamı yetiştiren Harp Akademileri'nin bugünkü üstün düzeye ulaşmasını sağlayan tüm komutanlarını şükranla, ebediyete intikal edenleri saygı ve rahmetle anıyorum.”

Harp Akademileri Komutanı Hava Orgeneral Hasan Aksay da  milli bütünlüğün devamının sağlanmasında, ülkenin ve milli bölünmezliği ile yaşamın laik temelde sürdürülmesi ilkelerinin önemine vurgu yaparak, Akademi öğrencilerine “Büyük Atatürk'ün Cumhuriyet'i bu iki temel ilke üzerinde yükseltmesi onun büyük öngörüsüdür. Bu temel ilkeler, her zaman uygarlık bayrağı olarak görülecek ve sizlerin motivasyon kaynağınız olacaktır” diye seslendi.

Aksay konuşmasında, Aktütün Jandarma Sınır Karakolu'na yapılan saldırıda şehit olan askerlere Tanrı'dan rahmet ve yaralılara acil şifa da diledi.

2008-2009 eğitim ve öğretim yılında kara, deniz ve hava harp akademilerinde 320 öğrenci subay, silahlı kuvvetler akademisinde 2 dönem halinde 120 kurmay subay, milli güvenlik akademisinde 2 dönem halinde 17 asker, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesimde üst kademede görevli veya görev almaya hazır 130 sivil müdavim, komutanlık ve karargah subaylığı öğreniminde 190 subay, stratejik araştırmalar enstitüsünde 23'ü subay 41'i sivil öğrenci olmak üzere toplam 64 personel eğitim ve öğretim görecek. Harp Akademileri'nde bu yıl 22 ülkeden 71 misafir askeri personel de eğitim ve öğretime katılacak.

 

İlk ders “Atatürk'ün Liderlik Sırları”

Törende daha sonra Prof. Dr. Hikmet Özdemir “Atatürk'ün Liderlik Sırları” konulu açılış dersini verdi. İlk dersi, Aktütün Karakolu’na düzenlenen saldırıda şehit düşen askerlere adayan Özdemir, Atatürk'ün liderlik özelliklerini 12 başlık altında toplanabileceğini belirtti. Özdemir, bu özellikleri, “çalışkan, akılcı ve cesur olmak”, “vatanına ve ulusuna kendini adamak”, “gücünü ulustan ve onun temsilcisinden almak”, “doğru zamanda doğru karar almak ve uygulamak”, “savaşı ve barışı planlamak, yönetmek”, “düşüncelerini ulusla paylaşmak, ulusu dinlemek ve popülizmden uzak durmak”, “sağlam bir tarih bilgisiyle zamanın önünde koşmak”, “ekonomide öncülük”, “orduyu yurttaşların eğitimi sürecine katmak”, “laik, cumhuriyetçi ve katılımcı yönetimi aramak”, ''gerçekçi ve bilgiye dayalı milliyetçilik” ve “her alanda uygar dünyayla yarışmak” olarak ifade etti.

Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aksay, dersin sonunda günün anısına Prof. Dr. Özdemir'e bir şilt sundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler